Política 27/11/2019

El REB "no pinta res", segons el senador autonòmic del PP José Vicente Marí

El polític eivissenc ha comparegut davant el Parlament per explicar la seva tasca a la Cambra Baixa

Carles Tudurí
2 min
José Vicente Marí, en una intervenció en el Parlament

PalmaEl senador autonòmic del PP José Vicente Marí ha assegurat aquest dijous al Parlament de les Illes que el Règim Especial de Balears "no pinta res" perquè en la primera qüestió que s'ha tractat, sobre costos d'insularitat després de la seva aprovació, "ha servit de poc".

Marí, que ha presentat la seva tasca a la Cambra Baixa davant el Parlament, ha destacat que per aquest motiu la primera iniciativa que posarà en marxa quan es constitueixi el nou Senat serà defensar una proposició no de llei per "exigir" al govern espanyol que convoqui "immediatament" la comissió mixta del REB per analitzar les subvencions al transport de mercaderies de Balears.

El senador ha destacat que l'augment del cost del transport de mercaderies a les Illes a partir del gener ha servit per demostrar que el nou Règim Especial de Balears (REB) "no pinta res". Marí considera que és necessari ampliar la llista de productes que es puguin beneficiar de les ajudes al transport marítim de mercaderies.

Marí ha donat a conèixer un seguit de punts que seran prioritaris en la seva tasca dins el Senat, d'entre els quals destaca l'impuls d'un finançament autonòmic més just per a les Illes, eliminant alguns fons de redistribució i mantenint només els de garantia de serveis. D'aquesta manera considera que s'ha de garantir que la Comunitat estigui dins la mitjana d'inversió de l'Estat a les comunitats, tal com estableix el REB.

El polític del PP s'ha mostrat conciliador amb la majoria dels representants parlamentaris, i ha assegurat que comparteix moltes coses amb el senador Vicenç Vidal, que també ha comparegut davant la cambra autonòmica.

També s'ha mostrat autocrític amb la classe política, destacant que la falta de majories absolutes ha conduït a "governs febles" i no als acords per consens que alguns auguraven amb l'aparició de nous partits i amb la necessitat de pactes per governar.

stats