ACORD PER A LES ELECCIONS
Política 15/01/2015

Espadaler avança que Unió haurà de debatre si es presenta amb CDC a les eleccions del 27-S

El dirigent democristià diu que UDC deixa el debat intern sobre la independència per a després de les municipals

Ara
1 min
El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, en la comparaixença aquest dijous davant la comissió d'Interior del Parlament per explicar els dispositius durant els aldarulls posteriors al desallotjament de Can Vies al barri de Sants / CRISTINA CALDERER

BarcelonaEl secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, ha fet aquest dijous a 'El matí de Catalunya Ràdio' una "valoració positiva" de l'acord entre Artur Mas, Oriol Junqueras i les entitats sobiranistes, ja que permet "estabilitat política" i dibuixa un "calendari de futur desvetllat".

Tot i això, ha matisat que Unió haurà de valorar si mantenir o no la federació amb CDC a les eleccions del 27 de setembre. "Quan arribi el moment de formular les candidatures per al dia 27, Unió decidirà d'acord amb el que és i segons el programa electoral", ha apuntat.

En tot cas, ha avançat que les decisions es prendran amb "voluntat de suma i fer pinya amb CDC", tot i que "no sense reflexionar sobre els compromisos electorals que haurem d'assumir". "Mesurarem com cal, amb prudència i rigor, per tal que aquests compromisos electorals els puguem complir com cal", ha insistit, uns debats que es tindran "democràticament al si del partit".

UDC deixa el debat intern sobre la independència per a després de les municipals

En una roda de premsa posterior, Espadaler ha admès que deixaran per a després de les municipals del maig el debat intern sobre si se sumen a la candidatura sobiranista de CDC.

stats