Política 26/05/2019

Puigdemont: "Per nosaltres guanyar és que l’independentisme superi el 50%"

L’expresident de la Generalitat a l’exili ha agraït l’elevada participació a les eleccions europees

Ara Balears
1 min
L'expresident català a l'exili, Carles Puigdemont, amb els exconsellers Clara Ponsatí i Toni Comín, davant del Parlament Europeu

PalmaL’expresident de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, ha agraït aquest diumenge des de les portes del Parlament Europeu l’elevada participació que es preveu a Catalunya i s’ha mostrat absolutament convençut de les seves opcions d’exercir com eurodiputat.

"Tenim full de ruta molt clar", ha reblat confiat de la seva estratègia per aconseguir l’acta. Un dels motius d’aquesta confiança és el marc legal europeu: "L’única frontera que ens separa de poder estar dins i o fora de l’Eurocambra no es diu Llarena, no es diu Marchena, no es diu president del govern espanyol, no es diu Felip VI, sinó que són els ciutadans de Catalunya o de l’Estat espanyol que ens vulguin votar".

Puigdemont també ha assegurat que desitja "fermament" que el líder d’ERC, Oriol Junqueras, no trobi cap obstacle per entrar a l’Eurocambra i ha assegurat que per a ell guanyar no és tenir tres escons sinó que "l’independentisme superi el 50%".

stats