Política 05/07/2019

PSOE, Unides Podem i MÉS per Menorca signen l'acord per governar el Consell Insular

Susana Mora s'ha compromès a reivindicar "davant Palma i Madrid" les necessitats de Menorca

Iván Martín
2 min
El futur equip de govern del Consell de Menorca ha realitzat la roda de premsa a l'exterior de la seu de la institució a Maó.

MaóLes responsables del PSOE, Unides Podem i MÉS per Menorca han signat aquest divendres, a l’exterior de la seu del Consell Insular a Maó, l’acord per governar la institució. Ha estat una roda de premsa seguida per la resta de consellers, que aquest dissabte prendran possessió dels seus respectius càrrecs. Les negociacions no han estat senzilles, però el resultat final posa de manifest el compromís de les formacions d’esquerres i progressistes a reeditar el pacte de 2015.

La presidenta en funcions el Consell, Susana Mora, s’ha mostrat “satisfeta i il·lusionada”, i s’ha compromès a “dialogar i consensuar les iniciatives més rellevants del mandat, com també conversar amb els partits de l’oposició amb l’objectiu de cercar un quòrum més ampli”. La socialista també ha deixat clar que a l’executiu “serem reivindicatius davant els governs de Palma i Madrid pel bé dels menorquins”, i ha enumerat les principals prioritats per als pròxims quatre anys: “aprovar les modificacions del Pla Territorial Insular, apostar i desenvolupar la transició energètica, elaborar un pla d’habitatge i finalitzar les obres de la carretera general”.

Per part seva, Maite Salord gestionarà l’única vicepresidència de l’organisme. La dirigent de MÉS per Menorca ha emfatitzat el “treball transversal” que significa donar compliment a la sostenibilitat mediambiental, mitjançant el creixement econòmic i la preservació territorial. Salord també ha indicat altres vies per contribuir al desenvolupament sostenible “a través de la Cultura i Educació”. Per acabar, Cristina Gómez, d’Unides Podem, ha ressaltat la “irrepetible oportunitat”, que representa governar el Consell de Menorca i “coincidir a la mateixa línia que la resta d’administracions públiques com la majoria d’ajuntaments, el Govern balear i el govern de l’Estat. És un enorme repte i seria imperdonable no aprofitar la conjuntura política”.

stats