Política 07/10/2020

El PSOE recorre contra el pagament de 745.000 euros sense concurs per part del Consell d'Eivissa

El partit socialista exigeix al president insular que demani disculpes públiques per no complir la Llei de contractes

Ara Balears
1 min
Roda de premsa en la que el partit socialista ha presentat el recurs de reposició contra el decret del president

PalmaNou enfrontament entre el Consell d'Eivissa i l'oposició per la Llei de contractes. Aquest dimecres el PSOE ha presentat un recurs amb l'objectiu d'invalidar el decret del president del 8 de setembre, declarar la nul·litat dels contractes i impedir el pagament a una empresa a la qual se li adjudicaren certes tasques de promoció turística sense concurs públic i sense seguir el procediment d'emergència que marca la Llei de contractes.

En una nota de premsa, el partit socialista ha recordat que la Intervenció General del Consell va declarar nuls aquests contractes perquè incomplien la Llei de contractes i va negar el pagament dels 745.000 euros adjudicats sense concurs públic, però el president del Consell Insular, Vicent Marí, va aplicar un decret de presidència per poder mantenir la contractació de l'empresa i pagar els 745.000 euros.

Davant aquesta situació, l'anterior president del Consell Insular i portaveu del PSOE, Vicent Torres, ha explicat que han presentat el recurs perquè és un assumpte "molt greu" i ha remarcat que no es tracta d'una queixa del partit socialista, sinó que "és el que diu l'informe d'Intervenció General", que "no és un òrgan més, no és un informe més, és l'informe més important de tot l'expedient, i no hi ha cap dubte".

"No podem permetre un Consell Insular que fa cas omís a les lleis i adjudica centenars de milers d'euros sense concurs ni cap procediment legal", ha sentenciat Torres. A més, el socialista ha exigit a Vicent Marí "que es disculpi públicament davant dels treballadors d'aquest Consell Insular, la Intervenció primer de tot, i davant del conjunt de la ciutadania de l'illa".

stats