Política 20/06/2019

El PSOE rebutja compartir la presidència del Consell de Menorca amb MÉS i l'insta a continuar negociant

Segons el socialista Damià Borràs, els menorquinistes han demanat dos anys de presidència

Ivan Martín
2 min
Els socialistes no contemplen un altre escenari que no permeti exercir de presidenta els quatre anys a Susana Mora.

MaóEl PSOE Menorca ha descartat compartir la presidència del Consell Insular, tal com ha proposat MÉS per Menorca per arribar a un pacte de governabilitat a la institució. Un dels membres que integren la comissió negociadora dels socialistes, Damià Borràs, rebutja la demanda dels sobiranistes: “No el podem compartir perquè els resultats han estat clars”. Borràs ha desvelat les exigències de MÉS per Menorca en el procés negociador: “Ells consideren que mereixen dos anys de presidència”.

De tota manera, Damià Borràs es mostra confiat per arribar a un acord amb les forces progressistes i reeditar el Pacte del 2015: “Unides Podem també entén que la presidència hauria de ser per al PSOE, la nostra voluntat és un acord a tres bandes, i així ho van reflectir els resultats electorals del passat 26-M”. El diputat autonòmic del PSIB-PSOE destaca que des del punt de vista programàtic “no hi ha divergències i res no justifica un altre escenari que l’acord amb Unides Podem i MÉS per Menorca. Vam ser l’única força política a augmentar vots i hem aconseguit un conseller més”.

Un dels arguments de MÉS per Menorca per sol·licitar la presidència compartida fou l’acord assolit al Consell de Formentera, segons el qual el PSOE i Gent per Formentera compartiran la presidència amb dos anys per a cada formació. En aquest sentit, Borràs assegura que “cada pacte és un món. El que no diu MÉS per Menorca és com han anat les negociacions a Mallorca. Totes les institucions tenen els seus resultats i la seva situació política característica. També puc pensar que l’acord assolit a Formentera és incoherent. Cada illa és diferent i segur que trobaríem exemples que avalen i no les exigències de cada partit”. El termini màxim per arribar a un acord expira el 10 de juliol, però la intenció és constituir la nova corporació dissabte 6.

stats