Política 23/07/2019

PSOE i MÉS per Menorca acorden tornar a governar el Consell en majoria

Els socialistes cedeixen la presidència del Consorci de Residus

Iván Martín
1 min
PSOE i Més per Menorca han acordat en una reunió mantinguda a Es Mercadal tornar a la normalitat institucional.

Es MercadalLa reunió d'urgència que s'ha fet aquest dimarts al Mercadal ha finalitzat amb l'acord entre el PSOE, Unides Podem i MÉS per Menorca. D'aquesta manera, les tres formacions configuraran l'equip de govern de la institució després de l'incident d'ahir en el ple, segons el qual els econacionalistes votaren en contra de l'organigrama presentat inicialment pel PSOE i Unides Podem. La discrepància es va centrar en la falta de delegació de les presidències del Consorci de Residus i de l'Agència Menorca Reserva de la Biosfera, un problema que ha quedat resolt.

A la reunió del Mercadal hi han assistit com a interlocutors del PSOE Miquel Company, Carlos Montes i Maria José Pons, Nati Benejam i Albert Hurtado por Unides Podem, i finalment Raquel Marquès, Nel Martí i Pilar Arguimbau en representació de MÉS per Menorca. Segons han assegurat fonts de la negociació a l'ARA Balears, el PSOE ha cedit la presidència del Consorci de Residus, mentre que també delega l'Agència de la Reserva de la Biosfera fins al mes d'octubre, perquè hi ha un compromís per escrit d'aprovar definitivament els nous estatuts que contempla que la presidència recaurà en la figura de Susana Mora i la vicepresidència en Maite Salord.

A més, s'ha acordat crear una comissió de seguiment del Pla de Transició Energètica 2030, evitant "ocultacions" i analitzant cada mes en quin punt es troba aquesta qüestió. Tanmateix, s'ha pactat que totes les reunions que es facin fora de Menorca i hi hagi negociacions amb interlocutors del Govern balear, el govern espanyol i la Comissió Europea, i la presència de la presidenta del Consell, Susana Mora, sigui innegociable.

stats