Política 13/08/2015

El PSOE vol que la Fiscalia investigui la reunió entre Fernández Díaz i Rato

Acusen el ministre de l'Interior d'indicis de prevaricació, omissió del deure de perseguir delictes i revelació de secrets. Si es prova que va enviar missatges a Bárcenas, també en demanaran la dimissió

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
El portaveu del grup socialista al Congrés, Antonio Hernando, després de presentar la denúncia a la Fiscalia General de l'Estat contra Fernández Díaz / M.F.F.

MadridEl portaveu socialista al Congrés, Antonio Hernando, ha presentat aquest dijous davant la Fiscalia General de l'Estat una denúncia contra el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, per haver-se reunit en secret amb l'exvicepresident espanyol Rodrigo Rato, imputat pel cas Bankia, el de les targetes 'black' i el blanqueig de capitals.

En la denúncia, el PSOE demana al fiscal que investigui si hi ha hagut indicis de prevaricació, omissió del deure de perseguir delictes i revelació de secrets.

Es tracta d'un pas més del grup socialista després que dilluns ja demanés la compareixença urgent del ministre de l'Interior al Congrés. Fernández Díaz ha accedit a aclarir la reunió a "petició pròpia" aquest divendres al matí, però el PSOE ja ha avançat que fonts del ministeri els han informat que no donarà grans detalls. El mateix president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ja va treure ferro a la reunió dimarts des de Galícia i a l'aportació que pugui fer el ministre des del Congrés.

Missatges de suport a Bárcenas

Per això el PSOE està disposat a fer un pas més i demanar la reprovació de Fernández Díaz. Com a condició ha posat que es provi que va enviar missatges de text de suport a l'extresorer del PP, Luis Bárcenas, tal com informa aquest dijous 'El Español'. Bárcenas hauria explicat des de la presó a l'exdirector d''El Mundo' i fundador d'aquest digital, Pedro J. Ramírez, que, a part dels famosos SMS de Rajoy –"Luis, sé fuerte"–, també en va rebre de Fernández Díaz.

"Si resulta que el ministre de l'Interior va enviar missatges al senyor Bárcenas i si resulta, com ja sabem, que el ministre de l'Interior rep imputats al seu despatx, el ministre de l'Interior no hauria de seguir ni un minut més al capdavant del ministeri de l'Interior", ha dit Hernando en declaracions als mitjans davant de la Fiscalia General de l'Estat.

Per al PSOE, "la corrupció és una prioritat política i social i és inacceptable que el ministre de l'Interior hagués enviat missatges a un corrupte com el senyor Bárcenas i hagués rebut un imputat per tractar sobre els temes de la seva imputació com el senyor Rato al seu despatx". "Això portaria al fet que el ministre de l'Interior no pogués seguir ni un minut més al capdavant del seu ministeri i el president del govern el cessés immediatament", ha afegit Hernando.

El portaveu socialista ha criticat les declaracions del seu homòleg popular, Rafael Hernando, que va assegurar que també es reuniria amb Rato si l'hi demanés. "És un disbarat, el que està passant, en un país normal el ministre de l'Interior mai s'hauria reunit amb una persona que està sent investigada per la Guàrdia Civil per un delicte de blanqueig de capitals", ha conclòs.

stats