Política 05/01/2016

El PSOE demana a Rajoy que deixi de "somiar" en "grans o petites coalicions"

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridEl portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, ha reiterat aquest dimarts al president en funcions del govern espanyol, Mariano Rajoy, un "no definitiu" a facilitar la seva investidura. "No és no, ho ha d'assumir com més aviat millor, que deixi de somiar en grans o petites coalicions", ha dit el portaveu socialista als passadissos de la cambra després de la primera ronda de contactes amb tots els partits per intentar formar la mesa del Congrés.

El PSOE recorda al PP que "els temps han canviat" i que la millor opció és que presideixi la cambra baixa un partit que no hagi de negociar la formació de govern. A Podem evita per ara marcar-li una línia vermella, si bé s'espera que Rajoy primer "fracassi" en l'intent de seguir a la Moncloa.

Pel que fa a Catalunya, Hernando trasllada tota la responsabilitat a Artur Mas, que considera que està "fregant el ridícul". "Si s'han de repetir eleccions, que es repeteixin. L'única responsabilitat és de Mas més enllà d'aliats dubtosos", ha afegit.

stats