Política 29/12/2015

El PSOE reitera el 'no' a Rajoy i li recorda que "comença a formar part del passat"

El secretari d'Organització, César Luena, manté que el congrés del partit s'ajornarà fins a la primavera

Ara
1 min
César Luena durant la roda de premsa d'aquest dimarts

BarcelonaEl PSOE insisteix: votarà en contra de la investidura de Mariano Rajoy i de qualsevol altre membre del PP. Així ho ha dit aquest dimarts el secretari d'Organització del PSOE, César Luena, just després de la compareixença del president en funcions en la qual ha demanat un govern amb els socialistes i Ciutadans. El dirigent socialista ha subratllat que Rajoy representa "immobilisme, imposició i desigualtat", i que per això ha de començar a assumir "que comença a formar part del passat".

Luena ha insistit que després dels resultats del 20-D s'entra en una etapa en què Espanya necessita "grans acords i reformes" que consideren que Rajoy no pot liderar. De fet, ha titllat de "garrepa" i "miserable" el lleuger augment de les pensions i del salari mínim que ha aprovat el consell de ministres.

Preguntat de nou per les seves preferències de pactes, el dirigent socialista ha insistit que el PSOE "assumirà la seva responsabilitat" i que la primera serà votar 'no' a la investidura de Rajoy.

La data del congrés

Sobre el polèmic ajornament del congrés del PSOE fins a la primavera, que ha estat criticat per alguns 'barons' del partit, Luena ha defensat que l'aplaçament és "mínim" i que es fa prioritzant la situació política que travessa l'estat espanyol i el calendari de constitució de les Corts. Ha reiterat que en les pròximes setmanes se celebrarà una reunió del comitè federal i en els pròxims mesos es farà el congrés que, en un principi, havia de celebrar-se al febrer i que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha situat ara a la primavera.

stats