Política 10/06/2023

El PSOE aprova les llistes de les Balears al Congrés i al Senat per Mallorca al capdavant, encapçalades per Armengol i Pons

Armengol té clar que el PSIB-PSOE ha de "sortir a guanyar per evitar més governs de PP i Vox"

ARA Balears
3 min
Francina Armengol a Ferraz

PalmaEl Comitè Federal del PSOE, celebrat aquest dissabte a Ferraz, ha aprovat les llistes de les Balears al Congrés i al Senat per Mallorca, que encapçalaran la secretària general del PSIB-PSOE i presidenta del Govern en funcions, Francina Armengol, i el fins ara diputat estatal Pere Joan Pons.

En la llista socialista al Congrés per les Balears, que encapçala Francina Armengol, hi apareixen Josep Mercadal (Menorca), com a número dos; Milena Herrera (Eivissa), com a tres; Miquel Cabot (Mallorca), com a número quatre, i Raquel Guasch (Formentera), com a cinquena. Els segueixen Francisco Muñoz, Maria Pilar Carrasco i Andreu Alcover. En la llista al Senat per Mallorca, que encapçala el fins ara diputat estatal Pere Joan Pons, hi apareix, a més, la mallorquina Teresa Suárez.

Armengol: "Lluitarem per evitar un govern de PP i Vox a Espanya"

Després del Comitè Federal del PSOE que ha ratificat les llistes del PSIB al Congrés per les Balears i al Senat per Mallorca, Francina Armengol ha reiterat el seu compromís de "lluitar intensament per evitar un govern del PP i Vox a Espanya". "Sortim a guanyar per evitar governs de PP i Vox que ja a les Balears estam veient en ajuntaments on la llista més votada ha estat el PSIB-PSOE", ha afegit.

Armengol ha ressaltat que "els socialistes som l'esperança per a la gent que no vol tornar enrere, que vol continuar avançant, i estam preparats per afrontar les eleccions del 23 de juliol amb força, valentia, compromís i ganes de ser el mur de contenció de les dretes". "Com a secretària general, candidata al Congrés i líder de l'oposició, treballaré des de les Balears i des de Madrid perquè tenim una societat amb més drets i més oportunitats que mereix continuar creixent com ho està fent i sense fer ni un pas enrere".

"D'aquí a sis setmanes Espanya es juga, entre d'altres, continuar apujant pensions o congelar-les, augmentar els salaris o tornar a la precarietat, protegir les Illes o acabar amb casos Doñana, créixer en drets com els quatre mesos de paternitat o posar en dubte els reeixits com l'avortament, contenir el preu del llum o xerrar de debats identitaris ja superats", segons els socialistes.

El PSIB-PSOE té clar que el pròxim 23 de juliol "surt a guanyar per continuar servint la gent, millorant els serveis públics, i blindant, creant i ampliant nous drets de ciutadania".

Així, en una nota de premsa, el PSIB-PSOE ha ressaltat que Francina Armengol, al Congrés, i Pere Joan Pons i Teresa Suárez, al Senat per Mallorca, seran els encarregats de "continuar aquest progrés" des dels espais de decisió a Madrid, on els darrers anys s'han aconseguit per a Balears "fites fonamentals" com els ERTO, el REB, les ajudes en pandèmia o l'escut social pels efectes de la guerra d'Ucraïna, i on en el pròxim mandat hi haurà reptes "fonamentals" per a l'economia i la societat illenca.

La delegació de les Balears que ha participat en el Comitè Federal, a més d'Armengol, ha estat composta pel secretari general de la Federació Socialista d'Eivissa, Josep Marí Agustinet; el secretari general de l'Agrupació Socialista de Formentera, Rafa Ramírez; el secretari de Transició Ecològica Justa i Preservació de la Biodiversitat del PSOE, Marc Pons; a més dels membres del PSIB-PSOE que formen part de la delegació triada en el 40è Congrés del PSOE per representar les Balears, Isabel Oliver, Silvana González i Iago Negueruela, i la diputada electa per Eivissa, Pilar Costa.

stats