Política 29/04/2019

El PSIB no veu cap acord amb Cs damunt la taula

El portaveu dels socialistes, Iago Negueruela, recorda que a les Balears no han pogut pactar "res amb ells"

Maria Llull
2 min
Imatge de l'executiva dels socialistes balears d'aquest dilluns.

PalmaEl portaveu del PSIB, Iago Negueruela, ha indicat aquest dilluns que els socialistes illencs consideren gairebé impossible que Pedro Sánchez pugui assolir un acord amb Ciutadans. "No crec que damunt la taula hi hagi cap acord amb Ciutadans", ha manifestat Negueruela. "No he escoltat ningú del PSOE ni de Ciutadans mencionar-lo", ha afegit.

Negueruela ha fet referència a la posició de Ciutadans al Parlament balear durant la passada legislatura. "Aquí no hem pogut pactar res amb ells, i s'han fet propostes molt dures de retallades", ha explicat. "El seu to no ha estat gens constructiu ni a les Balears ni a Espanya. No és cap opció", ha continuat, fent referència a pactes futurs per formar Govern a les Illes.

El portaveu ha comparegut abans de la reunió de l'executiva del PSIB i també ha lamentat els 24 diputats que ha aconseguit la formació d'extrema dreta Vox en aquestes generals. "És una anomalia que entri en el sistema democràtic un partit tan antidemocràtic", ha dit. Així i tot, Negueruela considera que els de Santiago Abascal han "irromput" en el Congrés amb un pes menor que l'esperat, i ha assenyalat que aquesta notícia confirma que "el discurs de la crispació no ha tingut tant d'èxit".

Següent objectiu: guanyar les autonòmiques del 26 de maig

D'altra banda, Negueruela ha indicat que el PSIB treballa des d'aquest mateix dilluns per preparar els següents comicis. El triomf a les generals demostra, segons el portaveu, que "l'estratègia ha estat encertada". "La ciutadania ha validat les nostres polítiques i projectes i aposta per recuperar drets socials", ha comentat. "El tàndem format per Pedro Sánchez i Francina Armengol funciona", ha afegit.

Negueruela també ha demanat que la ciutadania es mobilitzi el pròxim 26 de maig. "No s'ha de donar res per guanyat", ha subratllat. "La recepta per aturar la dreta és la mobilització i una alta participació", ha continuat. El portaveu socialista ha recordat que l'alternativa a un govern del PSIB és "dura, sense model i amb propostes de retrocés".

Pel que fa a la derrota del PP, Negueruela ha dit que no hi ha res a dir des del PSIB. "No ens preocupa, i són els partits que no han tret bons resultats els que hauran de fer una reflexió", ha comentat. "Hauran d'analitzar què han fet malament aquests quatre anys i els deu mesos de govern de Sánchez".

Una de les crítiques que sí que ha fet el portaveu, tant al PP com a Ciutadans, és que ambdues formacions "han blanquejat el discurs" de l'extrema dreta. "Es varen llençar als seus braços des del primer minut, i la ciutadania els ha dit que no".

stats