Política 17/11/2021

El PSIB acusa l'oposició de fer tacticisme polític amb els pressupostos

Ciutadans exigeix als socialistes i Podem que donin suport a les esmenes que han fet als comptes estatals, com la del conveni de carreteres

1 min
Ple del Parlament.

PalmaLa portaveu adjunta del PSIB, Sílvia Cano, ha carregat aquest dimecres contra els grups que han presentat una esmena a la totalitat als pressupostos del Govern per al 2022 –el PP, Cs, El Pi i Vox–, especialment contra els populars, als quals ha acusat de fer "tacticisme polític" amb els comptes. "La dreta i l'extrema dreta aposten per receptes del passat. I el PP diu que defensa els interessos de les Illes Balears, però després no dona suport als 855 milions d'euros en ajudes, a l'arribada de fons europeus ni al factor d'insularitat", ha indicat Cano després de la reunió de la junta de portaveus. Cano ha fet una crida a una feina "constructiva" i ha recordat que es poden presentar esmenes parcials per millorar els pressupostos. Però la portaveu adjunta ha lamentat que hi hagi partits que prefereixin fer "un vet a tot".

"No és tacticisme, sinó parlamentarisme", ha dit per la seva banda la portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp, qui ha retret al PSOE el vet a les esmenes del partit taronja als pressupostos estatals. Pel que fa a les Balears, Cs proposava recuperar els convenis de carreteres i actualitzar el complement d'insularitat dels funcionaris que s'han desplaçat a les Illes. "L'únic partit que practica el vet és el PSOE", ha sentenciat.

Les esmenes a la totalitat dels pressupostos autonòmics es debatran en el ple de la Cambra del proper dimarts.

stats