Política 23/10/2020

El PSIB torna a votar amb la dreta en contra del canvi de nom de la plaça de Joan Carles I de Palma

Els socialistes han rebutjat juntament amb el PP, Ciutadans i Vox la proposta de MÉS i Unides Podem

K. O.
2 min
La plaça Joan Carles I de Palma.

PalmaEl grup municipal del PSIB a l'Ajuntament de Palma ha tornat a votar en contra de substituir el nom de la plaça de Joan Carles I pel de plaça de les Tortugues, juntament amb el PP, Ciutadans i Vox. Els socialistes ja varen rebutjar aquesta qüestió en el ple de Cort del 30 de juliol, i ara ho han fet a la Comissió de Serveis a la Ciutadania d'aquest dijous, on MÉS i Unides Podem varen tornar a proposar el canvi de nomenclatura amb motiu que el rei emèrit es va fugar d'Espanya i que està sent investigat per frau fiscal i blanqueig de capitals.

Fonts del PSIB han explicat a l'ARA Balears que hi varen votar en contra perquè la investigació contra Joan Carles I és "imprecisa" i "ambigua", i consideren que el canvi pot ser precipitat. Creuen que s'ha de valorar quan pot ser més convenient substituir el nom o quan hi hagi una "certesa" suficient. "Si es confirmen els fets, sempre hi haurà temps per retirar el reconeixement", apunten des del partit, afegint que ara la prioritat ha de ser la gestió de l'emergència sanitària i la crisi social econòmica.

El coordinador de MÉS-Estimam Palma, Miquel Àngel Contreras, ha admès que no estan satisfets amb el resultat de la votació. La fugida del rei emèrit "evidencia la gravetat de la situació dels escàndols de corrupció i suposa l'acceptació de l'origen dubtós de la fortuna dels Borbons", segons Contreras. La formació sobiranista considera que Palma no mereix homenatges a persones que hagin actuat "il·lícitament" i el coordinador ha advertit que continuaran defensant el canvi de nom.

El portaveu d'Unides Podem i regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Palma, Rodrigo Romero, ha comentat que també continuaran demanant el canvi del nom i ha defensat que no cal esperar una sentència contra Joan Carles I per substituir la nomenclatura monàrquica.

Cal recordar que les Joventuts Socialistes de les Illes Balears varen considerar "necessari" substituir el nom de la plaça de Joan Carles I. També varen demanar la retirada de tots els honors vinculats al títol de rei emèrit i el canvi de la nomenclatura dels carrers i places de les Balears que retin homenatge al Borbó.

stats