Política 14/06/2022

El PSIB es distancia d'Yllanes per la seva absència en l'aprovació de la llei turística

El vicepresident ha donat explicacions: "En la normativa no hi ha una mesura estricta de transició energètica"

2 min
El vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes

PalmaEl vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, ha donat explicacions aquest dimarts, en la sessió de control del Govern per la seva absència fa dues setmanes en l'aprovació de la llei turística, que tal com va dir, es va deure a la no inclusió d'algunes esmenes de la formació morada en transició energètica. Així i tot, els socialistes han continuat denotant el seu malestar amb aquest fet, ja que a diferència dels seus socis de govern de MÉS per Mallorca, i els mateixos diputats d'Unides Podem, no han mostrat una reacció positiva a les argumentacions d'Yllanes, sinó que hi ha hagut silenci.

"Em vaig retirar de manera discreta", ha justificat el vicepresident davant la pregunta formulada pel diputat de Vox, Sergio Rodríguez, el qual havia apuntat que la fugida s'havia fet de manera "ostentosa". "Em preocupa l'emergència climàtica, i per això, ja que es tracta de garantir el futur, vaig manifestar el meu descontentament perquè en la modificació de la llei de turisme no hi ha una mesura estricta de transició energètica, quan parlam del principal sector econòmic", ha afegit Yllanes.

El diputat d'extrema dreta ha apuntat que les esmenes proposades per Podem en matèria de transició energètica, algunes firmades pel mateix PSIB, han estat "vetades pels grans hotelers" perquè no volen fer "inversions multimilionàries". Algunes de les mesures feien referència a establir un calendari fins al 2022 perquè els establiments produïssin el 50% de l'energia de manera renovable. El vicepresident ha replicat exposant que "el sector hoteler està més conscienciat que vostè per entendre que han de col·laborar a combatre l'emergència climàtica". "Tenc la seguretat que la llei de turisme és millorable des del punt de vista de la Conselleria, però reconec la capacitat de diàleg del conseller Iago Negueruela", ha destacat Yllanes.

D'altra banda, Rodríguez ha volgut fer referència a les altres àrees de gestió del vicepresident, amb una afirmació que ha rebut el rebuig de les bancades dels tres socis de govern. "La llei turística està construïda sobre el cadàver de la seva Conselleria, però a vostè en aquest govern li han posat per encarregar-se dels cadàvers", ha explicat, en referència a la competència en Memòria Democràtica que posseeix Yllanes. "Em temia que el discurs era per posar fi a la misèria moral", ha replicat.

stats