Política 30/01/2024

El PSIB demana la dimissió de Marta Vidal per les "amenaces i les denúncies falses" sobre l'anterior Govern

La Fiscalia ha arxivat la denúncia de l'Executiu sobre la compra de 88 pisos de Metrovacesa

ARA Balears
2 min
El portaveu adjunt del PSIB, Marc Pons, durant una roda de premsa

PalmaEl portaveu adjunt del PSIB al Parlament, Marc Pons, ha demanat la dimissió de la consellera d'Habitatge, Territori i Mobilitat, Marta Vidal, a qui ha acusat d'"amenaces i denúncies falses" sobre l'anterior Govern en relació amb la compra de Metrovacesa. Així s'ha expressat Pons aquest dimarts, segons ha recollit Europa Press, després que s'hagi donat a conèixer l'arxivament, per part de la Fiscalia, de la denúncia sobre la compra dels pisos de Metrovacesa durant el Govern de Francina Armengol.

"Vidal ha llançat una acusació gravíssima de corrupció contra l'anterior Govern, i ha traslladat l'expedient per desviar l'atenció del que suposa la decisió de no adquirir la promoció de Metrovacesa i afavorir, d'aquesta manera, que el fons d'inversió sigui qui es quedi amb la propietat", ha explicat el portaveu. En aquesta línia, ha assegurat que aquesta actuació va representar beneficis "de més de vuit milions d'euros per a aquest fons, amb el qual la Conselleria tenia relacions prèvies en la seva època com a professional liberal".

Així, ha assegurat Pons, la de Vidal "representa una acusació falsa sobre l'anterior Executiu, fins al punt que ha remès l'expedient a la Fiscalia com a estratègia per desviar l'atenció". També ha fet referència al fet que, en el seu moment, el PP es va negar a crear una comissió d'investigació sobre aquesta qüestió.

Per la seva banda, la diputada del grup parlamentari socialista Mercedes Garrido ha recordat que des del primer moment varen augurar que la causa s'arxivaria, "per la qual cosa la consellera no pot continuar ni un minut més en el seu càrrec". "O dimiteix o la presidenta Prohens l'ha de destituir", ha sentenciat. Així mateix, ha demanat explicacions "per les mentides de Vidal en seu parlamentària", i ha recordat que el desembre "va ocultar expressament al Parlament que la Fiscalia havia requerit al Govern informació sobre els fets, que es consideraven delictius".

MÉS exigeix explicacions "immediates"

De la mateixa manera s'ha expressat el portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, que ha demanat, a través d'un missatge a la xarxa X, explicacions "immediates" a la consellera. "Aquesta manera de fer política a cop d'insinuacions i cortines de fum és inacceptable", ha escrit.

stats