Corrupció
Política 24/05/2023

El PSIB d'Eivissa acusa Vicent Marí de fer la presentació de candidats del PP amb recursos del Consell

L'han denunciat per suposadament aprofitar-se del recinte on la institució insular havia fet un acte el dia abans i pel qual va pagar 58.000 euros

2 min
El president del Consell d'Eivissa, Vicent Marí

PalmaEl PSIB ha denunciat aquest dimecres davant del Jutjat de guàrdia el candidat del PP al Consell d'Eivissa, Vicent Marí, per suposadament utilitzar recursos de la institució insular per organitzar el míting del Partit Popular que va tenir lloc el passat 29 d'abril al Recinte Firal. "Vicent Marí va aprofitar-se de tota la infraestructura usada el dia abans per a la celebració de l'acte d'Honors i Distincions del Consell, per la qual la institució va pagar 58.000 euros, per muntar l'acte del PP de presentació de la seva candidatura, que només va costar 3.300 euros al Partit Popular", han denunciat.

Els socialistes han assegurat que els dos actes van ser planificats "conjuntament" perquè, segons expliquen, no existeixen registres d'entrada per part del PP en l'empresa que gestiona el recinte per reservar l'espai. "És més que evident que el PP va fer servir informació privilegiada, directament a través dels seus alts càrrecs al Consell, per coordinar la celebració del seu míting 24 hores després de l'acte institucional i així aprofitar la infraestructura a un cost ínfim", han insistit.

El PSIB ha assegurat que la ciutadania ha de tenir coneixement d'aquests fets "per la seva enorme gravetat". Segons ha insistit, l'ús, presumptament, de recursos públics en favor de la campanya del PP obliga a una recerca "a fons" i que Marí doni explicacions de manera immediata. "Dos actes celebrats en dies consecutius en el mateix espai, utilitzant la mateixa infraestructura d'escenari i plataformes, al Consell Insular li va costar 58.000 euros, i al Partit Popular, només, 3.300 euros", han lamentat.

Segons han explicat els socialistes, en el seu moment ja van preguntar per aquest assumpte, encara que el PP va assegurar que hi havia factura i que s'havia pagat. "Una factura inferior per al PP per poder celebrar un acte en perfecta coordinació i aprofitant-se econòmica i organitzativament d'un acte institucional del Consell. Fets d'extrema gravetat que s'havien de posar en coneixement de la Justícia", ha conclòs el PSIB.

stats