Política 06/09/2021

El PSIB farà el seu 14è Congrés el 27 i 28 de novembre a Inca

Cosme Bonet ha destacat que arriben a l'acte "com el partit hegemònic de les Illes"

ARA Balears
2 min
La reunió dels socialistes s'ha fet a la seu d'UGT.

PalmaLa Comissió Executiva del PSIB ha anunciat que el seu 14è Congrés tindrà lloc el 27 i 28 de novembre a Inca. L'anunci s'ha fet aquest dilluns, després d'una reunió a la seu d'UGT, on han aprofitat per analitzar la situació política de les Balears. El portaveu dels socialistes, Cosme Bonet, ha destacat que "serà un congrés al qual arribarem com el partit hegemònic de les Illes, un partit fort, unit i sòlid que només té una preocupació: continuar treballant per als ciutadans i fugir de la crispació, el renou i l'estridència de l'oposició".

Bonet ha manifestat que "ha quedat clar que la prioritat màxima dels socialistes ha estat protegir la salut de les persones, salvar vides, protegir els treballadors i mantenir vives les empreses per fer possible una recuperació justa, equilibrada i tan ràpida com sigui possible".

El portaveu socialista també ha recalcat "l'extraordinària feina feta pel Govern, que ha estat capaç de complir aquests objectius des del diàleg i la negociació". Segons Bonet, així ho demostra el fet que les Balears siguin la comunitat amb un menor excés de mortalitat i també que lideri la recuperació de l'economia a tot l'Estat.

"Ens trobam a mitjan legislatura, amb una primera part marcada per la pandèmia, però ens queden dos anys de mandant fins al 2023 en els quals continuarem deixant-nos la pell perquè la reactivació arribi de manera igualitària a tota la ciutadania", ha assegurat Bonet.

Propostes de resolució aprovades per l'Executiva

El PSIB ha anunciat que s'han aprovat tres propostes de resolució. La primera, de caràcter més polític, consisteix a donar suport a la feina feta des de les diferents institucions de les Illes i, especialment, des de l'esclat de la pandèmia.

La segona expressa la preocupació dels socialistes per la situació a l'Afganistan, particularment de les dones i nines. Mentre que la tercera consisteix a impulsar la mobilitat sostenible. Els socialistes, a través d'aquesta darrera proposta, han exposat que se sumen als actes de la Setmana Europea de la Mobilitat, que serà del 16 al 22 de setembre, sota el lema 'Per la teva salut, mou-te de manera sostenible'.

stats