Salut
Política 17/10/2022

El PSIB acusa el PP de "calumniar" Gómez i Palomino: "No pot ser una arma política"

El director general de l'IB-Salut compareixerà aquest dimecres, en la comissió d'aquesta àrea, per replicar les crítiques del PP de "tenir-hi tota la família col·locada"

2 min
La portaveu adjunta del PSIB, Silvia Cano

PalmaLa portaveu adjunta del PSIB, Silvia Cano, ha criticat aquest dilluns el PP per "calumniar" la consellera de Salut, Patricia Gómez, i el director general de l'IBSalut, Manuel Palomino. El principal partit de l'oposició va acusar Palomino de tenir "tota la família col·locada" en la sanitat pública illenca en el Debat de Política General. "La gran contribució del PP en el debat és enfangar, una oposició barroera que denota incapacitat quant a propostes", ha afirmat Cano. "La calúmnia no pot ser una arma política", ha afegit.

El portaveu parlamentari del PP, Antoni Costa, en el Debat de Política General va passar de puntetes damunt el pla de xoc del Govern per fer front a la pujada de preus. Costa va aprofitar per assenyalar que diversos familiars directes i indirectes de Palomino han estat "recol·locats" o "promocionats" dins l'estructura de l'IB-Salut. "És un cas de nepotisme", ha reiterat en més d'una ocasió.

Aquest dilluns, el portaveu popular ha lamentat que aquesta situació "no és ni ètica ni estètica, i menys tenint en compte que és l'empresa pública més gran de les Illes, amb més de 2.000 milions d'euros de pressupost". Per aquest motiu, el partit va reclamar la compareixença urgent de la consellera de Salut, però les formacions que donen suport al Pacte van tombar-la en la passada junta de portaveus. Així i tot, el PP té la cinquena part de diputats necessària per exigir una compareixença obligatòria en la comissió de Salut.

D'altra banda, el mateix Palomino compareixerà aquest dimecres en la comissió, on el principal partit de l'oposició aprofitarà per aclarir totes les qüestions que han criticat aquests dies. "Entenem que, lluny d'oferir explicacions, ofereix fum", ha insistit Costa, després que el director general de l'IB-Salut fos entrevistat aquest cap de setmana per Diario de Mallorca. "Fa un temps apuntava que el seu fill va entrar a GSAIB a través d'un borsí, i ara sabem que té un contracte d'obra i servei", ha subratllat.

stats