Política 16/01/2014

Martínez-Sampere votarà 'no' a demanar la consulta al Congrés i plega de la direcció del PSC

Argumenta que ho fa a contracor i que la seva única abstenció hauria estat "irrellevant"

Sara González
2 min
Rocío Martínez-Sampere aquest dijous al Parlament / XAVIER BERTRAL

BarcelonaLa diputada socialista Rocío Martínez-Sampere ha anunciat que, finalment, votarà en contra de demanar al Congrés el traspàs de la competència per convocar un referèndum, tal com ha fixat el líder del PSC, Pere Navarro. Tot i això, la dirigent socialista ha deixat clar que ho fa a contracor i s'ha compromès a treballar per la "pluralitat" del partit. És per aquest motiu que ha presentat la seva renúncia com a membre de l'executiva del PSC, perquè ho considera "incompatible" amb l'objectiu que s'ha fixat. En tot cas, deixar els càrrecs orgànics al partit és una de les condicions que fixa el reglament de les primàries de Barcelona per a tot aquell que, com Martínez-Sampere, vulgui ser-ne candidat. Han de fer-ho abans del pròxim dilluns.

Martínez-Sampere ha subratllat que ha intentat "fins a l'últim moment" arrossegar el seu partit cap a l'abstenció per garantir la unitat del grup. Un cop constatat que era impossible, la dirigent considera que la seva sola abstenció és "irrellevant", perquè no canvia res i considera que el "més responsable" és complir amb la decisió del partit i, per tant, votar en contra.

Sampere va ser una de les diputades que fa un any es va desmarcar del PSC amb els diputats crítics en la votació de la declaració de sobirania, i ahir va estar reunida amb els diputats que avui desobeiran votant 'sí': Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura. El primer secretari ja va donar l'opció als diputats que no estiguessin d'acord amb la consigna del partit d'explicitar la seva discrepància, però respectant la disciplina de vot. Martínez-Sampere ha volgut deixar clar el seu "respecte, consideració i suport" als seus companys de partit que avui trencaran la disciplina de vot. "Són del partit tant o més que jo i ho han de seguir sent", ha conclòs, demanant també que no siguin expulsats.

stats