Governabilitat
Política 11/03/2024

Prohens i els presidents dels conselles acorden intensificar la lluita contra l'oferta turística il·legal

Aquest dilluns ha tingut lloc la Primera Conferència de Presidents d'aquesta legislatura en què també s'ha abordat la millora del transport públic

ARA Balears
2 min
Prohens, reunida amb els presidents des quatre consells insulars aquest dilluns

PalmaLa presidenta del Govern, Marga Prohens, s'ha reunit aquest dilluns amb els quatre presidents dels consells insulars a la Primera Conferència de Presidents d'aquesta legislatura. D'aquesta manera, han assistit el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés; el del Consell d'Eivissa, Vicent Marí; el de Menorca, Dolfo Vilafranca, i el de Formentera, Llorenç Córdoba. La trobada s'ha centrat a coordinar polítiques per gestionar la temporada vinent turística, en la qual Prohens i els presidents han acordat intensificar la lluita contra l'oferta turística il·legal, reforçant el servei d'inspecció turística, augmentant els efectius i amb protocols de col·laboració amb els cossos de policia local.

Segons ha informat l'Executiu en una nota de premsa, en matèria de mobilitat, es vol reforçar el transport públic. "A Mallorca, que és on tenim competències, incorporarem 10 busos al transport públic interurbà per reforçar les línies existents i establir alguna nova connexió", ha afirmat Prohens. A més, la presidenta ha fet referència al compromís del Govern de permetre que cada consell pugui regular l'entrada de vehicles a l'illa sobre criteris objectius de càrrega i també la necessitat de poder millorar la xarxa viària.

Així mateix, l'aigua també ha estat un dels temes que ha centrat la reunió. Prohens ha recordat que el gener es va signar amb els quatre consells insulars el Pacte de l'aigua, al qual s'han destinat 20 milions d'euros a la xarxa d'aigua per evitar fugues, i 130 milions per inversions previstes amb aquest Fons finalista d'Inversions en Cicle de l'Aigua per enguany.

Finalment, també s'ha abordat la problemàtica de la cobertura dels efectius de les Forces i Cossos de Seguretat, com la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. "Reclamam, una vegada més, l'actualització de la indemnització de residència per assegurar una insularitat digna", ha insistit.

stats