Política 13/04/2022

Prohens, sobre pactar amb Vox: "Em presentaré a una sessió d'investidura, que Armengol decideixi què farà amb els seus vots"

La presidenta del PP considera "ridícul" que el Govern reclami una directiva europea contra l'explotació sexual infantil

ARA Balears
2 min
La presidenta del PP de les Balears, Marga Prohens.

PalmaLa presidenta del PP balear, Marga Prohens, s'ha pronunciat aquest dimecres sobre la possibilitat que el seu partit arribi a un pacte postelectoral amb Vox després de les eleccions autonòmiques del 2023, i ha assegurat que, ja que considera que "el PP serà la llista més votada", es presentarà a la sessió d'investidura i haurà de ser la secretària general del PSIB, Francina Armengol, qui decideixi "què farà amb els seus vots". Així s'ha expressat en una roda de premsa a la seu del partit, on ha sostingut que qui "va obrir la porta a l'extremisme" a les Balears i la resta d'Espanya fou Armengol per pactar amb Unides Podem en l'Executiu autonòmic.

En aquest sentit, Prohens ha comentat que "no accepta lliçons" per part de la presidenta balear, ja que Armengol va obrir les portes del Govern a Unides Podem, un partit que, segons la dirigent popular, "qüestiona la independència judicial, la llibertat de premsa o la propietat privada". "Armengol, que és pionera en aquest tipus de pactes, hauria d'anar alerta amb el que diu", ha afirmat.

"La presidenta del Govern exigeix un cordó sanitari a Vox i des del PP demanam que digui què farà perquè Vox no governi, si és el que vol", ha indicat la líder popular. Prohens ha argumentat que les enquestes "ja donen per suposat" que la majoria d'esquerres d'aquesta comunitat "no sumarà a partir del 2023", per la qual cosa el PP "veu clar" que governarà.

Les entrevistes dels eurodiputats

Prohens ha assegurat també que la petició per part del Govern a la delegació del Parlament Europeu, d'una directiva europea específica contra l'explotació sexual infantil, és "ridícula", pel fet que "ja existeix". A més, ha criticat que l'Executiu apuntàs "als mitjans de comunicació i la societat" pel cas dels abusos a menors tutelades per l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS).

"Ara el Govern demana una directiva europea i que la solució vingui d'Europa. Em sap greu perquè han fet el ridícul, ja que ja existeix i els mateixos experts ho han hagut de recordar", ha incidit Prohens. A més, ha lamentat una falta de depuració de responsabilitats polítiques per part de l'Executiu, i ha denunciat que "s'ha intentat tapar i posar totes les traves possibles" a la investigació dels casos.

La dirigent popular ha qualificat de "vergonya" i "motiu de depuració de responsabilitats polítiques" la visita de la delegació d'eurodiputats a les Balears. "S'ha hagut d'arribar a Europa perquè, aquí, tant el Consell, com el Parlament i el Congrés dels Diputats s'han negat sistemàticament a obrir comissions d'investigació i a posar llum al tema", ha recalcat, tot i que el PP i Vox foren els únics partits que no varen voler participar en la comissió política del Consell de Mallorca, de qui depèn l'IMAS, que tutelava les menors.

stats