Política 16/10/2023

Prohens: "No crec que es repeteixi la marea verda, hem après del que va passar"

Ha criticat que Pedro Sánchez "està disposat a creuar totes les línies vermelles per tal de governar"

ARA Balears
3 min
Marga Prohens en els berenars informatius d'Europa Press a Madrid

PalmaLa presidenta del Govern balear, Marga Prohens, ha assegurat que no creu que es repeteixi un moviment com la marea verda de fa deu anys per les seves polítiques educatives perquè al PP "alguna cosa hem après". Durant la seva intervenció als berenars informatius d'Europa Press a Madrid, ha destacat que el "tarannà" del conseller d'Educació, Antoni Vera, i la seva aposta pel diàleg continu faciliten molt la feina i el consens dins el món educatiu illenc.

En aquest sentit, Prohens ha destacat que en les primeres reunions entre el Govern i els sindicats han arribat a l'acord que és necessària una reforma dins el sector educatiu de les Illes Balears per, entre altres coses, millorar tant els mitjans econòmics com els recursos humans. Amb tot, Prohens ha deixat entreveure que les polítiques educatives que va imposar José Ramón Bauzá van ser un "error", ja que ha assegurat que a ella "no li cauen els anells per admetre errors i que són conscients que hi ha moltes coses a canviar".

D'altra banda, Prohens ha assegurat també que, tal com es va acordar amb Vox, l'objectiu del Govern balear és "anar avançant durant la legislatura perquè els pares tinguin lliure elecció de llengua en totes les etapes educatives dels seus fills". La presidenta balear ha reconegut que serà un procés llarg, ja que per tal d'aplicar aquest canvi "tan important" necessitaran "més recursos econòmics i humans". Tot i això, també ha explicat que aquest procés de canvi es durà a terme en col·laboració amb els sindicats i equips directius dels centres escolars.

És una opció retirar el requisit del català en tota la funció pública?

Durant la seva intervenció en el berenar informatiu d'Europa Press a Madrid, la presidenta del Govern balear també ha parlat sobre la possibilitat d'eliminar el requisit del català en els funcionaris públics com ja van fer a la sanitat. En aquest sentit, Prohens ha destacat que no es poden jutjar tots els casos per igual i que s'ha "d'analitzar cas per cas".

Per a la popular, no és el mateix una persona que ha de fer feina atenent el públic i els ciutadans illencs que una persona que no ha de fer-ho. La presidenta ha assegurat que l'objectiu del seu govern és "que tots els illencs puguin adreçar-se a les administracions públiques en qualsevol de les llengües oficials de la Comunitat Autònoma. "Per a nosaltres el bilingüisme no és un càstig, sinó una riquesa", ha sentenciat Prohens.

"Pedro Sánchez està disposat a creuar totes les línies vermelles per tal de governar"

D'altra banda, pel que fa als possibles pactes de Pedro Sánchez per tal d'assolir el govern de coalició a l'Estat, Prohens ha criticat aquesta possibilitat i ha assegurat que si duen a terme mesures com el "centralisme jacobí", des de les Balears lluitaran per aconseguir l'autonomia fiscal i tributària. "No es pot entendre que aquells que s'omplen la boca parlant de pluralitat, de plurinacionalitat i de federalisme després pretenguin aplicar un centralisme jacobí en política fiscal i tributària. Si ho intenten, també ens trobaran davant", ha sentenciat la presidenta balear.

Prohens ha denunciat també que Pedro Sánchez "està disposat a creuar totes les línies vermelles per tal de governar". Per a la presidenta balear, mesures com eliminar els delictes de sedició i malversació són "una barbaritat".

Prohens anuncia una "auditoria" a l'Oficina Anticorrupció abans de tancar-la

Durant els berenars informatius d'Europa Press, la presidenta balear també ha anunciat que farà una auditoria a l'Oficina Anticorrupció abans de tancar-la. La popular ha assegurat que vol descobrir "per què s'han arxivat alguns casos i accelerat amb altres". En aquest sentit, ha assegurat que realment no era un òrgan neutral, sinó que era "l'Oficina Anticorrupció d'alguns" i ha criticat, per exemplificar aquesta "manca de neutralitat", que la direcció de la mateixa estigui en mans "d'un alt càrrec socialista".

stats