Inici de legislatura
Política 28/06/2023

Prohens reivindica "la llibertat d'estimar" tot i que PP i Vox impedissin penjar la bandera LGTBIQA+ al Parlament

Marratxí, on els populars governen amb el partit d'Abascal, i Palma, sí que han penjat l'ensenya pel dia de l'Orgull

ARA Balears
2 min
La candidata a presidir el Govern i líder del PP balear, Marga Prohens

Palma"Lliures de ser, lliures d'estimar, lliures de viure-ho amb orgull. Llibertat, sempre", ha destacat la líder del PP i candidata a presidir el Govern, Marga Prohens, a través de les xarxes socials aquest dimecres, per commemorar el dia de l'Orgull, acompanyant-ho d'una imatge on es veuen dues mans entrellaçades amb polseres de la bandera LGTBIQA+.

L'afirmació de Prohens arriba un dia després de la polèmica sorgida per la decisió de la Mesa del Parlament, que amb els vots del PP i Vox (sumen majoria, ja que tenen tres dels cinc membres de l'organisme, pels dos del PSIB), van impedir que, a diferència dels anteriors anys, no es pengi la bandera LGTBIQA+ a la façana de l'edifici de la Cambra amb motiu de l'Orgull.

El PP es va escudar en el fet que el partit "entén que els posicionaments del Parlament s'acorden per unanimitat. Si no n'hi ha, com passa en aquest cas, s'ha de mantenir la neutralitat de la façana, amb només aquells símbols oficials". La decisió contrasta amb el que ha succeït a ajuntaments com el de Palma, governat pel PP, o Marratxí, on els populars governen amb Vox, on sí que s'ha penjat la bandera.

Partits com MÉS i el PSIB, que van registrar per escrit la petició de penjar la bandera, van criticar els populars, perquè consideren que han assumit el postulat de Vox en aquesta qüestió. "El PP assumeix la posició de Vox, en contra de visibilitzar el suport del Parlament a la lluita per la igualtat i contra la discriminació de les persones LGTBI", va exposar el portaveu ecosobiranista, Lluís Apesteguia. Per la seva banda, el portaveu adjunt socialista, Marc Pons, va retreure que "la primera decisió que es pren a la Mesa, que té un gran simbolisme, demostra el canvi de posició del PP en una realitat molt evident", titllant-ho com "una deriva ultra".

stats