Inici de legislatura
Política 06/07/2023

Prohens vol Joan Simonet com a conseller d'Agricultura i Medi Ambient del Govern

L'exbatle d'Alaró presideix l'organització agrària Asaja des del 2015, i ja va estar al capdavant de l'empresa pública Semilla, a més de Fogaiba

1 min
Joan Simonet, el nom més probable per assumir Medi Ambient i Agricultura

PalmaEs comencen a conèixer els noms dels consellers del Govern de Marga Prohens. Fins ara, els confirmats són Antoni Costa gestionant tota l'àrea econòmica (Economia, Hisenda, Pressupostos i Fons Europeus), Antoni Vera (Educació) i Catalina Cirer (Afers Socials). Un dels noms que també sonen amb força és el d'Álex Sáenz de San Pedro, que Prohens va fitxar com a independent per al número dos de la candidatura, i que assumiria Indústria i Energia, principalment.

A més, segons ha pogut saber l'ARA Balears, sona amb molta força Joan Simonet com a conseller d'Agricultura i Medi Ambient. Ell ha mostrat predisposició per formar part del Consell de Govern. Simonet, des del 2015, presideix l'Associació Agrària de Joves Agricultors (Asaja), encara que ja va estar dins l'Administració com a gerent de l'empresa pública Serveis de Millora Agrària (Semilla) entre el 2003 i el 2007, i també del Fons de Garantia Agrària i Pesquera (Fogaiba) entre el 2011 i el 2015.

A més, va ser batle d'Alaró dues legislatures pel PP, entre el 2007 i el 2015. Aquell darrer any es va presentar a les municipals, però amb una candidatura independent, Junts per Alaró, després de certes discussions amb el partit per les polítiques que va fer l'expresident del Govern, José Ramón Bauzá.

Cal recordar que en la passada legislatura, Medi Ambient estava junt amb Territori, amb Miquel Mir com a conseller. Prohens ja va prometre que Territori aniria amb Habitatge, on un dels noms que es manegen és el de la menorquina Marta Vidal. S'espera que Recursos Hídrics quedi fora de les carteres de Simonet.

stats