Inici de legislatura
Política 29/06/2023

Prohens vol Antoni Costa de vicepresident del Govern i Antoni Vera a Educació

Comencen a conèixer-se les persones a les quals la futura presidenta vol confiar les principals responsabilitats de l'Executiu

ARA Balears
2 min
El portaveu del PP, Toni Costa, durant la seva intervenció en el Debat de Política General

PalmaComença el degoteig de noms que formaran part del Govern que Marga Prohens presidirà una vegada superi el tràmit de la investidura la setmana que ve. Tot i que els implicats han assegurat a l'ARA Balears que encara no poden confirmar-ho, el cert és que Antoni Costa podria assumir la vicepresidència econòmica de l'Executiu i Antoni Vera, la Conselleria d'Educació.

Costa és diplomat en Ciències Empresarials i llicenciat en Economia, amb un màster en Hisenda Pública, Sistema Impositiu i Procediments Tributaris i un altre en Hisenda Autonòmica i Local. La legislatura passada va exercir com a portaveu del Grup Parlamentari Popular. L'eivissenc és una de les figures de la màxima confiança de Prohens i ha estat una peça clau durant les negociacions per aconseguir l'abstenció de l'extrema dreta a la investidura de la líder popular.

D'altra banda, Antoni Vera és llicenciat en Filologia Catalana i funcionari de carrera a l'Administració Autonòmica. Ha exercit com a professor de Llengua i Literatura i va ser director de l'Institut d'Estudis Baleàrics entre 2011 i 2015. Els anys 2014 i 2015 també va ser director general de Cultura. Al llarg de la seva trajectòria, també va tenir l'oportunitat de ser director adjunt de l'Institut Ramon Llull a les Balears (2011). D'aquesta manera, Prohens ha optat per un perfil moderat per encapçalar una de les àrees de Govern més complicades, on s'hauran d'aplicar mesures com la lliure elecció de llengua a totes les etapes educatives, segons estableix l'acord que el PP va signar amb Vox aquest dimecres.

Antoni Vera serà el nou conseller d'Educació.

Sobre la taula del nou Govern hi figuren altres noms, com el de l'actual gerent d'Asaja i exbatle d'Alaró, Joan Simonet, que podria ser el nou conseller d'Agricultura i Medi Ambient, i el de l'exbatlessa de Palma i expresidenta de l'IMAS, Catalina Cirer, com a consellera de Serveis Socials.

stats