Inici de legislatura
Política 06/07/2023

Catalina Cirer serà la consellera d'Afers Socials del Govern

El nom de l'exbatlessa de Palma se suma als d'Antoni Costa al capdavant de la vicepresidència econòmica i Antoni Vera a Educació

ARA Balears
1 min
Catalina Cirer el dia de la constitució del Parlament

PalmaCatalina Cirer serà la nova consellera d'Afers Socials del Govern. Serà la segona vegada que Cirer s'incorpora a l'Executiu balear, després d'ocupar la cartera de Governació durant l'etapa de Gabriel Cañellas. No sorprèn que gestioni aquesta àrea amb Marga Prohens, ja que quan Maria Salom presidia el Consell de Mallorca, entre 2011 i 2015, Cirer estava al capdavant de Benestar Social.

La que fou la primera batlessa de Palma (2003-2007) i delegada del govern espanyol a les Balears (1996-2003) és el tercer nom que es coneix del futur Govern de Prohens. El que ha estat fins ara el portaveu parlamentari popular, Antoni Costa, gestionarà tota l'àrea econòmica amb una vicepresidència –ja va ser director general de Pressupostos durant l'etapa de José Ramón Bauzá– i, a més, el filòleg català Antoni Vera assumirà Educació, una cartera espinosa després de l'acord assolit amb Vox que, entre altres mesures, garantirà la lliure elecció de llengua a totes les etapes educatives al final de la legislatura.

S'espera que el pròxim dilluns es facin públics tots els consellers del Govern. Aquest dijous Prohens serà investida presidenta per majoria simple gràcies a l'abstenció de Vox, i agafarà el testimoni de Francina Armengol, i serà la segona dona que estarà al Consolat de Mar. Demà prendrà possessió del càrrec a la Llotja de Palma, i aquest dissabte Llorenç Galmés aconseguirà la presidència del Consell de Mallorca després d'acordar l'entrada de l'extrema dreta en el govern insular.

stats