Política 17/06/2022

Prohens i Gamarra carreguen contra Hila: "El seu únic objectiu és resistir, no governar"

La secretària general del PP estatal ha participat aquest divendres en el comitè executiu extraordinari de la formació illenca

2 min
La presidenta del PP balear, Marga Prohens, i la secretària general del PP estatal, Cuca Gamarra

PalmaLa secretària general del PP estatal, Cuca Gamarra, i la presidenta de la formació illenca, Marga Prohens, han carregat aquest divendres contra el batle de Palma, José Hila, després del "circ mediàtic" succeït aquest dijous amb la destitució de Sonia Vivas com a regidora de Cort i la cancel·lació de la Pride Week. "Amb la darrera crisi deixa clar que el seu únic objectiu és resistir, que no governar", ha assenyalat Gamarra. "Haver viscut aquest espectacle significa que el Pacte de Palma està acabat. Podran resistir uns mesos o un any, però el govern està acabat perquè avergonyeix els palmesans", ha afegit Prohens.

La secretària general popular ha participat aquest divendres en el comitè executiu extraordinari de la formació balear, en el que és el primer acte de partit de Prohens després de la seva maternitat. Les dues dirigents han utilitzat la crisi viscuda en el Pacte d'esquerres a Cort per presentar-se com l'alternativa "seriosa, estable i de bona gestió". La presidenta del PP balear ha destacat també "el bon moment" de la formació en l'àmbit estatal, superada ja la crisi que va viure el partit i que va acabar amb Alberto Núñez Feijóo com a nou màxim dirigent, i a les portes d'unes eleccions andaluses on les enquestes els situen prop de la majoria absoluta, però amb l'amenaça de Vox, que exigirà la seva entrada en l'Executiu autonòmic o no facilitarà la investidura de Juanma Moreno.

En la setmana on la gran batlia del PSIB, Palma, ha sofert una crisi de govern i durs encreuaments d'acusacions entre els dos socis minoritaris, el batle d'Andratx, Toni Mir, també socialista, ha vist aprovada una moció de reprovació presentada pel PP, amb el suport d'El Pi i l'abstenció de MÉS per Mallorca, que són els dos socis de govern. "És un cop duríssim per Armengol, perquè són els seus batles", ha exposat Prohens. En aquest sentit, ha assenyalat que el PP d'Andratx "té les mans lliures" per presentar una moció de censura, una opció que s'està estudiant.

El règim fiscal

Tant Gamarra com Prohens han criticat el PSOE i Unides Podem per tenir guardada en el calaix de la Mesa del Congrés la proposta de règim fiscal per a les Balears, sorgit d'una iniciativa del PP aprovada en el Senat. La secretària general del PP ha afirmat que es produeix "amb el suport d'Armengol, del Govern illenc", i és un règim fiscal que "s'ha d'adequar al que la insularitat penalitza". Aquest mateix divendres, però, el senador i secretari d'organització del PSIB, Cosme Bonet, ha lamentat que el PP no tirés endavant cap proposta de règim fiscal per a les Illes al llarg del mandat de Mariano Rajoy com a president del govern estatal.

D'altra banda, Gamarra s'ha referit a la imputació aquest dijous de la vicepresidenta del País Valencià per Compromís, Mònica Oltra, per suposadament encobrir els abusos del seu marit a una menor. Fins al moment, ja ha dit que no dimitirà i ha apuntat que és "una campanya de l'extrema dreta". La 'número dos' de Feijóo ha incidit que Oltra "no ha d'estar un minut més ocupant la seva responsabilitat", i ha apel·lat al PSOE destacant que "és a temps de demostrar que creu en les dones i la dignitat, i això es fa amb la destitució d'Oltra per part de Ximo Puig".

stats