Política 25/04/2023

Prohens presentarà la seva candidatura amb Juanma Moreno en plena polèmica per Doñana

El president d'Andalusia acompanyarà el pròxim divendres a Campos la candidata del PP balear

2 min
Marga Prohens i Juanma Moreno

PalmaEl president d'Andalusia, Juanma Moreno, serà el convidat estrella del PP balear per presentar la candidatura autonòmica de la líder del partit, Marga Prohens, per aconseguir la presidència del Govern. L'acte es farà el pròxim divendres a Campos, que és un dels municipis on el PP ha tingut històricament la batlia, a part de ser la terra natal de Prohens.

La intenció del PP balear amb la presència de Moreno és clara. El president de la Junta d'Andalusia va obtenir majoria absoluta a les darreres eleccions autonòmiques, en un territori que era més procliu a l'esquerra i, concretament, al PSOE. De fet, encapçala l'Executiu andalús des del 2019, tot i que els primers anys estava amb una coalició amb Ciutadans i el suport extern de Vox. Per tant, el missatge que vol transmetre Prohens és que vol seguir el model de Moreno: governar sense Vox a l'Executiu o, en el millor dels casos, tenir majoria absoluta.

A més, Moreno està més en consonància amb la línia d'Alberto Núñez Feijóo que amb la d'Isabel Díaz Ayuso, i Prohens també s'hi sent més còmoda, tant en la part econòmica –a les Illes es té una bona relació amb el cervell econòmic del PP i exconseller d'Hisenda amb Moreno, Juan Bravo– com en la regionalista.

Així i tot, l'arribada de Moreno coincideix amb tota la polèmica que envolta la proposició de llei impulsada pel PP i Vox a Andalusia i que afecta el parc nacional de Doñana, que pretén regular els regadius de la zona. Tant el govern espanyol com també Brussel·les han mostrat reticències perquè es posi en marxa. Aquest mateix dilluns el conseller de Medi Ambient d'Andalusia, Ramón Fernández-Pacheco, va viatjar a la capital belga per reunir-se amb el comissari europeu Virginijus Sinkevicius, qui li va expressar la preocupació pel que pot suposar la normativa que vol impulsar Moreno.

stats