Política 10/12/2020

Els programes del SOIB afavoreixen la contractació de 143 persones a Maó

La inversió ha estat de 2,05 milions d'euros

Ivan Martin
1 min
El conseller Iago Negueruela i el batle de Maó, Hèctor Pons, han fet un balanç positiu dels programes del SOIB.

MaóLes polítiques executades pel Servei d’Ocupació de Balears (SOIB) i l’Ajuntament de Maó permetran la contractació de 143 persones en el municipi, segons ha anunciat aquest dijous el conseller de Treball del Govern balear, Iago Negueruela. “El fet de poder haver treballat aquests darrers anys en aquesta línia fa que en situacions de pandèmia com l’actual estiguem preparats”, i ha destacat que “el conjunt dels programes en marxa és imprescindible per tenir, durant els mesos més durs de l’any, el nombre més gran possible de persones ocupades”.

La contractació d’aquestes persones suposa una inversió de 2,05 milions d’euros, que corresponen a diferents programes d’ocupació i formació del SOIB, així com de les aportacions econòmiques del Consistori. Les polítiques que possibiliten la contractació de personal tenen l’objectiu de millorar la inserció laboral de persones en situació d’atur de llarga duració, dones víctimes de violència masclista i joves.

El programa que més resultat ha donat és SOIB Reactiva, inclòs en el Pla de xoc per a l’ocupació 2020-2021, que permet als ajuntaments la contractació durant quatre mesos de persones de col·lectius prioritaris per a les polítiques actives d’ocupació, entre les quals hi ha aquelles afectades directament pel covid-19 que tenien expectatives de treball i la pandèmia els ho ha impedit. El programa ha facilitat la contractació de 72 persones, amb una subvenció de 600.000 euros.

stats