Política 21/06/2014

Els productors de renovables es manifesten contra les retallades a les primes del sector

Reclamen "seguretat jurídica" al govern espanyol

Efe
1 min

MadridDiversos milers de persones relacionades amb el sector de la producció d'energies renovables han protestat aquest dissabte davant el ministeri d'Indústria, Energia i Turisme contra la retallada del govern espanyol a les primes del sector. A més de nombroses protestes, la retallada li ha suposat a l'Estat nombroses demandes de fons internacionals que havien invertit a Espanya en aquestes energies.

En aquesta ocasió, la marxa ha estat convocada per l'Associació Nacional de Productors i Inversors d'Energia Renovable (ANPIER).

"Reclamem la seguretat jurídica que ha estat embrutada pel PP amb una reforma injusta i arbitrària que perjudica 62.000 famílies", ha explicat el president de l'ANPIER, Miguel Ángel Martínez-Aroca. Ell mateix ha afirmat que la situació és "dramàtica" per a aquestes famílies, que veuen com "no poden fer res" davant les obligacions que tenen contretes amb els bancs.

Ramon Rosell, un d'aquests afectats, ha explicat a EFE que l'any 2008, quan la seva família va invertir en una planta renovable, sí que podien fer front a les condicions pactades amb el banc a l'hora de finançar l'explotació. Ara, però, "gràcies a les condicions imposades pel govern" ell i la seva família estan "a punt de perdre-ho tot".

stats