Política 26/03/2014

El 'Financial Times' creu que la sentència del TC pot enfortir l'independentisme i provocar una declaració unilateral

El diari britànic creu que Rajoy pensa que l'efecte serà tot el contrari

Ara
1 min

BarcelonaLa premsa internacional es fa ressò aquest dimecres de la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la la declaració de sobirania del Parlament de Catalunya.

El prestigiós diari britànic 'Financial Times' apunta que la decisió dels jutges pot ser un impuls a l'independentisme. "El veredicte –que sembla impedir qualsevol via legal cap al referèndum– podria tenir uns efectes oposats als pretesos", afirma una crònica signada per Tobias Buck des de Madrid amb el títol 'Cop legal al vot català'. El periodista també assegura que la sentència podria precipitar una declaració unilateral d'independència. La sentència, diu el diari, "podria enfortir el plantejament dels catalans que advoquen per una declaració unilateral d'independència, un resultat que podria causar una gran preocupació en dirigents empresarials, tant a Barcelona com a la resta de l'Estat".

Segons el 'Financial Times', el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, deu confiar que la sentència "afeblirà la demanda independentista i farà que Mas plantegi un acord més modest i negociat amb Madrid".

stats