Política 30/05/2018

La dona de Bárcenas i l'exmarit d'Ana Mato, a Soto del Real fins que paguin la fiança

Rosalía Iglesias i Jesús Sepúlveda quedaran en llibertat amb mesures cautelars si paguen 200.000 i 100.000 euros, respectivament

Efe
1 min
La dona de Bárcenas, Rosalía Iglesias, sortint del seu domicili

MadridEl tribunal del cas Gürtel ha ordenat presó eludible sota una fiança de 200.000 euros per a Rosalía Iglesias, la dona de Luis Bárcenas, i de 100.000 euros per a Jesús Sepúlveda, l'exmarit d'Ana Mato. Tot i així, han ingressat a Soto del Real, fins que reuneixin aquesta quantitat. D'altra banda, el tribunal ha deixat en llibertat amb mesures cautelars quatre condemnats, entre els quals l'exdona de Francisco Correa.

De moment, l'Audiència Nacional només ha notificat la seva decisió a sis dels vuit condemnats, per als quals la Fiscalia Anticorrupció va demanar dilluns l'ingrés a presó per risc de fuga.

Si Rosalía Iglesias i Jesús Sepulveda dipositen les respectives fiances, estaran subjectes a les mateixes mesures cautelars que la resta de condemnats: la retirada del passaport, la prohibició de sortir d'Espanya sense autorització judicial i compareixences quinzenals.

L'Audiència ha deixat en llibertat l'exdona de Correa, Carmen Rodríguez Quijano; el considerat el comptable de la trama, José Luis Izquierdo; l'exregidor de Majadahonda, Juan José Moreno, i el testaferro del cas Gürtel, Antonio Villaverde. Encara falta conèixer la decisió del tribunal sobre l'exregidor d'Estepona, Ricardo Galeote, i l'exviceconseller madrileny Carlos Clemente.

Bárcenas, Guillermo Ortega i Alberto López Viejo ja van ingressar a la presó de Soto del Real dilluns.

stats