Política 21/12/2017

La presó d'Estremera prohibeix a Junqueras trucar a determinats números de telèfon

És una mesura cautelar imposada mentre el departament de presons resol l'expedient sancionador per haver gravat un missatge per a un míting i haver concedit una entrevista a RAC1

Aleix Moldes / Albert Solé
1 min
A la presó per una interlocutòria poc fonamentada

BarcelonaLa direcció de la presó d'Estremera no permet que l'Oriol Junqueras truqui a uns números de telèfon que fins ara tenia autoritzats. Aquesta és una mesura cautelar aplicada al líder d'ERC per l'entrevista a RAC1 i l'àudio emès en un míting d'ERC mentre no es resol l'expedient sancionador que té obert per aquests fets, segons informa a l'ARA el ministeri de l'Interior.

En un primer moment, fonts d'Esquerra havien explicat a l'ARA que Junqueras havia sigut sancionat amb cinc dies de reclusió a la seva cel·la –sense poder sortir-ne–, cosa que han negat taxativament fonts del ministeri a aquest diari. Posteriorment ERC ha dit que es tracta d'una de les possibles sancions a les quals s'enfronta Junqueras quan es tanqui l'expedient sancionador.

Jordi Sànchez, número 2 de Junts per Catalunya i expresident de l'ANC, també té obert un expedient sancionador pel mateix motiu, per haver gravat un missatge des de la presó de Soto del Real que es va emetre en un míting de JxCat.

stats