Política 08/02/2016

La presidenta del PP valencià va demanar sent consellera donacions als alts càrrecs del seu departament

La cap de gabinet d'Isabel Bonig va usar el correu de la Generalitat per demanar quotes de 60 euros als càrrecs de confiança de la consellera, segons 'El País'

Ara
2 min
Isabel Bonig vol distanciar-se d’anteriors direccions del PP valencià per revifar un partit esquitxat per la corrupció.

ValènciaEnmig de l'escàndol pel possible blanqueig de comissions del Partit Popular de València, noves informacions apunten que el partit, a tots els seus nivells, demanava quotes extraordinàries als seus càrrecs públics i assessors. Així, si a València el partit va demanar als regidors i assessors donacions de 1.000 euros per finançar la campanya electoral del 24 de maig, a la Generalitat Valenciana la pràctica també es podria haver repetit.

Segons publica avui 'El País', l'actual presidenta del PP de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, hauria fet ús del seu càrrec al capdavant de la conselleria d'Infraestructures per demanar donacions per al partit als alts càrrecs del seu departament. La llavors consellera del govern d'Alberto Fabra hauria demanat les aportacions a través de la seva cap de gabinet, Laura Peñarroya, que va fer ús del correu electrònic de la Generalitat Valenciana per recordar als alts càrrecs de la conselleria i els responsables de les empreses públiques dependents d'aquest departament que havien de lliurar el justificant de les transferències bancàries.

La mateixa Bonig explica en declaracions a 'El País' que la decisió de demanar donacions es va adoptar en una reunió a la seu del partit en la qual va estar present el tresorer i va negar que aquestes donacions es puguin comparar amb les de l'Ajuntament de València que han propiciat la imputació d'uns 50 regidors i assessors i la dissolució de la direcció del partit a la capital del Túria. "Solament es va demanar l'aportació de l'1% del sou –entre 40 i 60 euros mensuals– al personal eventual [no funcionari] de la Generalitat per afrontar la campanya electoral", va explicar Bonig.

Aquesta informació pot entrebancar els plans d'Isabel Bonig, que ha assumit el repte de tractar de refundar un partit que ara com ara està immers en una decadència pels molts casos de corrupció que l'esquitxen. Bonig convocarà aquesta setmana una junta directiva regional per sol·licitar formalment a la direcció del PP espanyol la celebració d'un congrés extraordinari del PP valencià que obri una nova etapa en la formació.

stats