Inici de legislatura
Política 21/06/2023

El president del Parlament diu que Vox vol "entrar en el sistema" per llevar competències a les Balears i tornar-les a Madrid

Le Senne afirma que "s'han tret de context" les polèmiques piulades a les xarxes socials de caire masclista i homòfob

2 min
PP i Vox van elegir Gabriel Le Senne president del Parlament aquest dimarts

PalmaEl nou president del Parlament, Gabriel Le Senne, la segona autoritat política de les Balears, admet que Vox vol reformar l'organització territorial de l'Estat "d'acord amb la Constitució i l'Estatut" que va jurar acatar aquest dimarts, en declaracions a IB3 Notícies. Això, amb l'objectiu de, des de les autonomies, "anar veient les competències que s'han de tornar a l'Estat, d'on es pot gestionar millor de manera centralitzada", cosa que suposaria minvar l'autogovern balear. No és l'únic partit que ho ha plantejat, ja que, en plena campanya electoral, Patricia Guasp (Ciutadans) va posar damunt la taula la possibilitat de recentralitzar les competències de Sanitat.

"Només es pot fer entrant en el sistema i des de dins", ha afirmat. Le Senne ha fet un paral·lelisme amb l'independentisme: "És el mateix, però en sentit contrari que els separatistes que estan al Congrés i al Senat, i no creuen en la nació espanyola". Aquestes paraules arriben després que aquest dimarts el PP i Vox votassin a favor de la seva candidatura per presidir la Cambra, fruit de l'acord entre les dues formacions per avançar en les negociacions per a la investidura de Marga Prohens. El PP considera que "és un gest que havíem de tenir amb Vox", mentre que l'extrema dreta remarca que "mai no hem renunciat a entrar al Govern". Les sessions d'investidura es duran a terme a principi de juliol –el 4 és l'últim dia, pel termini legal a partir de la constitució del Parlament.

"S'han tret de context algunes coses"

Le Senne ha respost a les crítiques que van sorgir aquest dimarts per piulades i comentaris que ha fet a les xarxes socials, de caràcter masclista i homòfob. "Es trasllada una imatge que la gent que em coneix sap que no és real, es treuen de context algunes coses", sosté. "La meva ideologia és la de Vox, els atacs que m'han llançat no suposen un problema perquè són els habituals contra Vox. A vegades, recorre a l'humor i la ironia", afegeix. Remarca que ell ve "a dur moderació i assossec".

Aquest dimecres s'ha pronunciat el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, sobre la polèmica sorgida per les afirmacions de Le-Senne. "Estic avergonyit per sentir expressions com que les dones són més bel·ligerants perquè no tenen penis", ha indicat. "S'estan concentrant moltes crítiques en Vox, però no s'ha d'oblidar que, sense el suport del PP, aquest home no seria president d'un Parlament", ha afegit.

stats