Política 25/11/2019

El PP fa una esmena a la totalitat als pressupostos de Cort perquè "encareixen la vida de la ciutat"

La proposta principal dels populars és reclamar la transferència de la Llei de capitalitat i destinar els doblers a l'EMT i la reforma del castell de Bellver

E. N.
1 min
Mercedes Celeste, portaveu del PP a Cort

PalmaEl Partit Popular ha detallat aquest matí l'esmena a la totalitat als pressupostos de l'Ajuntament de Palma, perquè "encareixen la vida de la ciutat, tant per als ciutadans com per als turistes", ha explicat la portaveu del partit a Cort, Mercedes Celeste. "No podem acceptar uns pressupostos que preveuen un augment del 170% per a assessors i alts càrrecs", ha afegit.

A més, hi han presentat 18 esmenes parcials amb la transferència dels doblers de la Llei de capitalitat com a principal reclam. Dels 25 milions d'euros que aconseguirien, en destinarien 15 a l'EMT, cosa que "permetria no apujar el preu del bitllet senzill", diu Celeste, i 10 milions més a reformar el castell de Bellver. Entre altres al·legacions presentades, en matèria d'infraestructures hi ha la renovació de la plaça d'Espanya i el passeig de Cala Gamba. En l'àrea d'urbanisme i habitatge, plantegen un pla d'accés a l'habitatge, perquè –en paraules de Celeste– "no hi ha una acció política clara per millorar l'accés a l'habitatge".

La portaveu també ha subratllat, entre altres coses, la importància de reformar les galeries de la plaça Major, el mercat del Camp Redó i, en educació, de concertar places amb escoletes privades de 0 a 3 anys per garantir-ne la gratuïtat. En cultura, el PP Palma proposa la creació dels premis Ciutat de Palma de prosa i lírica en castellà, perquè "no es posi traves per motiu de llengua als ciutadans". En aquest sentit, ha defensat que "és important que Palma reconegui l'obra cultural dels castellanoparlants".

Per dur a terme aquestes accions, el partit retallaria el cost personal d'assessors, treballs i estudis externs, publicitat i propaganda. També retallaria partides que "no s'han executat l'any 2019 i que es mantenen en aquests pressupostos", assenyala Celeste.

stats