Política 18/10/2021

El PP torna a demanar als senadors socialistes de les Balears que votin a favor del règim fiscal

Més per Menorca alerta sobre el "fracàs" de les inversions als pressupostos estatals

ARA Balears
2 min
El portaveu del PP, Toni Costa.

PalmaEl portaveu del PP, Toni Costa, ha demanat una vegada més que "tots els senadors de les Balears, especialment els del PSOE", votin a favor de la proposició de llei dels populars sobre el règim fiscal del REB, la qual es debatrà dimecres a la Cambra Alta. Costa ha destacat que aquesta iniciativa "implica una baixada important d'impostos a les Illes" i ha recordat la tasca de la presidenta del PP balear, Marga Prohens, perquè la proposició hagi entrat en el Senat. "Ho reclamam des de fa molt temps i hem aconseguit que aquest dimecres hi hagi la possibilitat que s'aprovi", ha continuat.

Costa també ha subratllat que "sorprèn que Armengol no hagi dit res a Sánchez" sobre els pressupostos estatals, que són "molt perjudicials" per a les Balears. "És un engany de Montero en relació amb el factor d'insularitat. El conveni de carreteres ha acabat fora de joc i no sé si Cladera està satisfeta amb això. És realment terrible", ha finalitzat.

Més per Menorca demana un informe sobre les inversions estatals

Per part seva, Més per Menorca ha alertat sobre el "fracàs" de les inversions de l'Estat a les Balears i ha demanat que es faci un informe detallat sobre com s'han executat per avaluar possibles responsabilitats polítiques o administratives. Precisament en el ple d'aquest dimarts es debatrà una moció dels ecosobiranistes menorquins sobre aquesta qüestió. Més també reclama que es prenguin les mesures necessàries per evitar que el fracàs es repeteixi amb el factor d'insularitat del REB.

Així mateix, Més per Menorca ha denunciat que els 73 milions del factor d'insularitat que compensen els anys 2020 i 2021 –en total, les Balears rebran 183 milions el 2022–, acordats entre els executius balear i espanyol, no serveixen per equiparar la inversió de l'Estat a les Balears a la mitjana per càpita i incompleixen el REB. En aquest sentit, el partit menorquí ha demanat que el Parlament constati que la suma d'aquest import i el de les inversions ordinàries de l'Estat a les Balears queda molt per sota de la xifra que reivindicava el Govern el 2017, quan assenyalava que no podia ser inferior als 400 milions d'euros.

stats