Política 14/10/2021

La part fiscal del REB es debatrà en el Senat el 20 d'octubre

El PP ha inclòs a l'ordre del dia la seva proposició de llei

1 min
El ple del Senat.

PalmaLa proposició de llei del PP sobre la part fiscal del REB es debatrà el 20 d'octubre en el ple del Senat, després que els populars l'hagin inclòs a l'ordre del dia com la seva primera iniciativa del període actual. La proposició de llei inclou els avantatges fiscals per beneficiar més de 40.000 empreses i 70.000 autònoms de l'Arxipèlag, segons ha explicat el PP mitjançant un comunicat de premsa, amb deduccions a la inversió i un règim fiscal especial per a productors industrials i agraris. L'objectiu, diu el PP, és "compensar els sobrecostos que afronten les empreses de les Illes i garantir-ne la competitivitat".

Els populars han subratllat que "es tracta del mateix text presentat pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i per la presidenta del Govern, Francina Armengol, que es va aprovar com a projecte de llei en Consell de Ministres el febrer del 2019" i que "està pendent de tramitació des de llavors". Ara bé, la iniciativa dels populars inclou dos canvis significatius. Per una banda, elimina la data de caducitat del règim fiscal –el 31 de desembre del 2026– que sí que incloïa el projecte. D'altra, el PP també proposa més deduccions per a les inversions en recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I).

El senador autonòmic del PP, José Vicente Marí, serà l'encarregat de defensar aquesta iniciativa, que va entrar al registre de la Cambra Alta fa un any. D'altra banda, també es debatrà el text alternatiu que va registrar el senador autonòmic de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, el qual també inclou un IVA diferenciat per a les Illes i deduccions per a produccions cinematogràfiques.

stats