Política 24/09/2019

El PP demana la suspensió temporal l'ecotaxa per minimitzar els efectes de la fallida de Thomas Cook

Biel Company també reclama rebaixes fiscals, crèdits especials i bonificacions per a les companyies afectades

Maria Llull
1 min
El portaveu del PP, Biel Company, parla amb el diputat Toni Costa aquest dimarts en el Parlament

PalmaEl president i portaveu parlamentari del PP balear, Biel Company, ha demanat aquest dimarts que el Govern suspengui de manera temporal l'ecotaxa per pal·liar els efectes que la fallida de Thomas Cook ja està provocant en l'economia balear. "Avui hi ha hotels que ja tanquen a Mallorca", ha dit als passadissos del Parlament.

Company ha proposat mesures com "la supressió de les taxes aeroportuàries a les companyies que assumeixin les rutes" que deixa Thomas Cook, així com rebaixes fiscals per a les empreses perjudicades per la fallida del gegant britànic. El líder popular també ha reclamat que aquestes companyies puguin accedir a "crèdits especials" i que tinguin "bonificacions" en les quotes de la Seguretat Social.

Company ha criticat el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, per manca de transparència en les seves explicacions i voler "captar els esforços dels hotelers", els quals intentaren refinançar el touroperador per evitar la fallida. El líder popular ha censurat el Govern per no "haver vist venir la crisi".

Miquel Ensenyat (MÉS): "Això demostra la feblesa de l'economia balear"

El portaveu de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, ha considerat que "l'efecte contagi" que generarà la fallida de Thomas Cook a les Balears demostra "la feblesa de l'economia" illenca. "Depenem de fenòmens externs a la nostra realitat i que no podem controlar", ha dit Ensenyat, qui també ha subratllat la necessitat de "diversificar el model".

Per la seva banda, la diputada de Ciutadans Patrícia Guasp ha qualificat de "dramàtica" la crisi generada per la fallida de Thomas Cook i ha demanat que "Armengol doni la cara" per explicar les negociacions.

stats