Política 04/10/2021

El PP demana als senadors socialistes que "superin els dubtes" i "votin a favor" de la part fiscal del REB a la Cambra Alta

Iago Negueruela replica que el Govern continuarà treballant amb l'executiu de Sánchez per aconseguir una fiscalitat especial a les Illes

2 min
El portaveu del Grup Parlamentari Popular, Toni Costa.

PalmaEl portaveu del PP en el Parlament, Toni Costa, ha fet aquest dilluns una crida als senadors del PSIB perquè votin a favor de la proposició de llei de la part fiscal del REB que els populars volen fer entrar en el Senat abans que acabi l'any i que és pràcticament calcada al projecte de llei que el Consell de Ministres aprovà el febrer de 2019, el qual espera ser tramitat des de llavors en un calaix del Ministeri d'Hisenda. "Sembla que els senadors del PSIB no estan disposats a donar suport al règim fiscal que ha presentat el PP perquè pugui entrar en vigor l'1 de gener de 2022", ha dit Costa, que ha criticat que "estiguin dubitatius a l'hora de prendre aquesta decisió".

Costa ha recordat que el projecte de llei del règim fiscal "es va negociar i tancar el febrer de 2019". "Dos anys després estan dubitatius. Els demanam que superin els dubtes i que votin a favor del projecte de llei", ha continuat el portaveu popular, que ha insistit en "la necessitat d'abaixar impostos als ciutadans i les empreses de les Balears". "Això és el que fa la part fiscal i no hi renunciarem mai", ha dit.

D'altra banda, el portaveu popular ha recordat que el seu partit presentarà dimarts una moció sobre el REB, també en el Senat. "Tenen una primera oportunitat de dir que sí, ja veurem què fan. La seva posició ha de ser la de defensar els ciutadans d'aquestes Illes".

Per part seva, el diputat de MÉS per Mallorca Joan Mas Collet, ha remarcat que el senador autonòmic Vicenç Vidal ha presentat un text alternatiu que "millora" la proposició no de llei del PP i ha indicat que el representant ecosobiranista votarà a favor de la iniciativa del PP "sempre que no minvi les expectatives de MÉS per Mallorca". Així mateix, Mas ha assenyalat que MÉS no és "soci de res amb el PSOE a l'Estat". "Hem vist que, després de presentar el recurs contra els pressupostos estatals, no hi ha hagut una reacció ni s'ha acordat el factor d'insularitat. Ara hem d'encalçar la part fiscal", ha afegit Mas, que espera que "el Govern accepti que es posi en marxa de manera immediata".

Negueruela: "Que facin totes les batalletes que hagin de fer"

Per part de l'Executiu, el portaveu i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, s'ha negat a "valorar el que facin els altres grups en el Senat" i ha assenyalat que el Govern continuarà treballant amb l'executiu de Pedro Sánchez per aprovar la part fiscal del REB. "S'ha fet molt bona feina respecte del factor d'insularitat", ha continuat i, respecte de la proposició de llei del PP, s'ha mostrat contundent: "Que facin totes les batalletes que hagin de fer", ha dit. "Nosaltres continuarem amb una feina rigorosa", ha afegit, i ha tornat a reclamar als populars que donin suport als pressupostos estatals ara que inclouen 183 milions d'euros de factor d'insularitat per al 2022.

stats