Energia
Política 12/08/2022

El PP reclama que el pla d'estalvi energètic tingui en compte les particularitats de les Balears

El PSOE critica que l'única proposta del PP sigui "iniciar una guerra dels termòmetres"

ARA Balears
2 min
Un centre comercial de Palma

PalmaLa presidenta del Partit Popular de les Balears, Marga Prohens, reclama a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que "deixi d'ajupir el cap davant de Sánchez" perquè el pla d'estalvi energètic tingui en compte les particularitats de les Balears. Prohens defensa que "aquest pla s'ha de consensuar amb les comunitats i amb els sectors afectats".

"Ens hem trobat amb petits empresaris enfadats, amb comerciants decebuts. Ens parlen d'improvisació. Creim que hi ha d'haver mesures d'estalvi energètic però, una vegada més, s'han dictat mesures des d'un despatx amb aire condicionat sense escoltar aquelles persones i empresaris que estan obligats a aplicar-les", ha apuntat la líder dels populars. Així s'ha pronunciat durant una ronda de visites a comerços del centre de Palma acompanyada pel president del Partit Popular de Palma, Jaime Martínez, i del president d'Afedeco, Antoni Gayà, per veure com han estat els primers dies de les noves mesures energètiques que varen entrar en vigor aquest dimecres.

"No podem entendre com Armengol ha estat de les poques presidentes que no ha alçat la veu per defensar les característiques pròpies de les Balears. No és el mateix un negoci que un altre o una comunitat que una altra", ha detallat. "Han d'escoltar les comunitats autònomes i els sectors afectats", ha manifestat la presidenta del PP de les Balears, que també ha reclamat "ajudes perquè aquestes empreses puguin fer front al pla".

El Pi vol més flexibilitat per als comerciants

El Pi-Proposta per les Illes Balears també ha reclamat al govern una normativa que doni major seguretat jurídica i flexibilitat als comerciants perquè puguin modular les normes d'estalvi energètic. Així mateix, ha demanat que se cerqui un consens amb el sector comercial, un període d'adaptació i ajudes econòmiques perquè tots els establiments es puguin adaptar de manera ràpida i eficient a la nova normativa.

La formació regionalista creu que l'establiment de les mesures d'estalvi energètic imposades pel govern espanyol interfereix en les competències de les Balears. "Són les comunitats autònomes les que coneixen la realitat de cada territori i les que haurien d'adaptar les normes als seus territoris", explica el portaveu de la formació al Parlament, Josep Melià.

Els socialistes reclamen propostes serioses

El PSOE ha criticat que el PP de les Illes Balears vulgui iniciar "una guerra dels termòmetres" amb una campanya que és "pura imitació del que estan fent altres comunitats autònomes, particularment la Comunitat de Madrid, que no aporta res al debat públic", ha dit el secretari d'Organització del PSIB-PSOE, Cosme Bonet. La formació demana al principal partit de l'oposició "que tingui una mica de seriositat i capacitat de fer propostes concretes que vagin en benefici del conjunt de la ciutadania".

stats