Política 08/06/2020

El PP qualifica el decret de protecció del territori de "capritx de MÉS"

Els populars presenten en el ple del Parlament de dimarts una proposició de llei sobre habitatge

Maria Llull
2 min
El president del PP balear, Biel Company

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha reclamat consens al Govern de Francina Armengol pel que fa al decret de protecció del territori, el qual ha qualificat de "capritx de MÉS" i d'"ideològic". "Esper que la presidenta i el seu Govern hagin après lliçó de no consensuar les coses després de l'esperpent de dimarts passat", ha dit Company en referència al decret llei de reactivació econòmica, el qual, malgrat que va ser validat per Parlament, s'haurà de tramitar com a projecte de llei.

El líder popular també ha criticat la manca de participació de l'oposició en la reconstrucció econòmica i social de les Balears després de la pandèmia del coronavirus. "Es varen negar a fer una comissió de reconstrucció en què pogués participar tothom. Armengol va dir després que faria trobades permanents amb els partits, però només són cafetets per contar-nos el que ja s'ha decidit", ha comentat.

Proposició de llei sobre habitatge

A més, Company ha explicat que la Cambra votarà dimarts la proposició de llei sobre habitatge presentada pel PP. "Vull denunciar-ne la lentitud, amb tota la intenció. Vàrem presentar la proposició de llei el 30 de gener, però Francina Armengol no va consentir que ens avançàssim i el va aturar al Parlament", ha dit.

El portaveu del PP ha criticat la legislació del Govern en matèria d'habitatge, que no ha servit per aturar l'increment "d'un 7,3%" del preu. "La llei del 2018 no ha tingut cap efecte, igual que el pla de mesures que ha aprovat aquesta legislatura", ha explicat Company, a més d'indicar que les propostes dels populars d'"agilització administratives, mesures fiscals i finançament" sí que poden ser efectives.

El PSIB critica les propostes populars

Les diputades del PSIB, Sílvia Cano, i de Podem, Esperança Sans, han carregat contra la proposició de llei del PP. "Arriba tard, no entra en el fons del problema i és irrealitzable", ha dit Cano, qui també ha recordat que "el PP afavoreix l'especulació i els infrahabitatges" quan planteja que "els locals comercials es puguin llogar sense control". "Han permès que es venguin a fons d'inversió immobles pagats amb el rescat bancari i varen reduir la durada dels contractes de lloguer de cinc anys a tres", ha afegit la portaveu socialista. Sans ha qualificat el model del PP de "molt perillós, tant per als ciutadans com per al territori" i ha recordat que la gestió de José María Aznar a l'Estat va portar a una "crisi brutal".

stats