Política 11/09/2019

El PP proposa un xec escolar de 150 euros per a les famílies amb rendes baixes

El president de la formació, Biel Company, ha dit que també s'ha d'ajudar les famílies de classe mitjana

Ara Balears
1 min
El president del Partit Popular de les Illes  Balears, Biel Company.

PalmaEl Partit Popular ha registrat una proposició no de llei (PNL) al Parlament per instar el Govern que aprovi un "xec escolar" de 150 euros per a cada fill amb l'objectiu d'ajudar les famílies que tenen ingressos baixos i mitjans durant l'inici del curs escolar. El president de la formació, Biel Company, ha considerat que l'Executiu balear ha d'invertir uns 12 milions d'euros a ajudar també les famílies de classe mitjana i no només les que tinguin rendes per sota dels 12.000 euros. Per això, el popular ha sol·licitat a la presidenta Francina Armengol que faciliti les ajudes a les famílies amb una renda anual individual inferior o de 30.000 euros i el mateix amb les rendes conjuntes de 48.000 euros o menys.

Company ha dit que els pares inverteixen una mitjana de 903 euros en cada fill durant l'inici escolar, i creu que aquesta iniciativa "no suposa una despesa desorbitada" per a un govern autonòmic. En aquest sentit, el PP també ha presentat una PNL perquè el Govern habiliti un servei de transport públic per als alumnes de l'escola concertada i no només per als de l'escola pública perquè "és una discriminació". El líder popular ha defensat que es doni "un tracte d'igualtat".

Així mateix, Company ha criticat el conseller d'Educació, Universitat i Investigació, Martí March, perquè dilluns va dir que "a les aules modulars també es pot aprendre molt". El portaveu popular ha demanat al conseller que solucioni el problema dels barracons escolars i ha ironitzat afirmant que "provi de traslladar la Conselleria a les aules modulars, que segur que la gestiona igual de malament".

stats