Política 30/09/2019

El PP lamenta l'ostracisme que viu la construcció d'una residència de malalts menorquins

Coia Sugrañes considera que Susana Mora prioritza els interessos de partit a Menorca

Iván Martín
2 min
Els Populars acusen el Govern i els partits d'esquerres d'impedir la construcció de l'equipament.

MaóEl Partit Popular de Menorca ha denunciat l’oblit per part del Govern balear del projecte de construcció d’una residència per a malalts i familiars a Palma. La portaveu del Grup Popular, Coia Sugrañes, ha assegurat que al PP “no consentirem que una altra decisió presa des del prisma de Mallorca perjudiqui els ciutadans de Menorca, amb el beneplàcit dels partits d’esquerra de l’illa”. A més, considera que l’argument del Govern per desviar l’atenció d'aquesta qüestió, l’habilitació d’habitacions a l’hospital de Son Espases, és una “falta de respecte” a tots els afectats.

Sugrañes ha recordat que el projecte de residència “va arribar a disposar d’una assignació pressupostària i ara ha desaparegut del mapa”. La també presidenta dels conservadors explica que la construcció de l’equipament “no figura en els acords del Consell de Menorca, ni als del Govern Balear i ni tan sols en la investidura de Francina Armengol”. Per tot plegat, Coia Sugrañes assenyala que les formacions d’esquerres “han tornat a cedir davant el centralisme mallorquí. No ho permetrem i presentarem batalla política per capgirar la situació”. En aquest sentit, el PP ha anunciat que presentarà, en el pròxim ple del Consell, que es farà a l’octubre, una proposta d’acord en relació amb aquesta qüestió.

Els populars critiquen l’actitud de l’Executiu i el responsabilitzen de “no garantir la igualtat de serveis entre els ciutadans de les Illes”. Segons Sugrañes, “un malalt menorquí no té els mateixos serveis que un de Mallorca perquè l’hospital de referència és a l’illa veïna, així que cal lluitar al màxim pel benestar de les persones que lamentablement pateixen una malaltia, així com els seus acompanyants”. La portaveu també assenyala Susana Mora: “No entenem com permet aquest atropellament. Encara no hem vist que la presidenta del Consell hagi prioritzat els interessos de Menorca per damunt dels del seu partit. Ara té una nova oportunitat per demostrar-ho”.

stats