Política 09/06/2023

El PP no està disposat a cedir cap parcel·la de govern malgrat les exigències de Vox

Les reunions entre els populars i l'extrema dreta han de culminar abans del 20 de juny, dia que es constituirà el Parlament

2 min
Coll, Abascal, Campos, de las Heras i Bestard aquest dissabte a la Feixina

PalmaMalgrat que Vox ha incrementat el to de les seves exigències i ha advertit que votarà en contra de la investidura de Marga Prohens si no entra en el Govern, en el PP s'interpreta aquesta actitud com a part de l'estratègia de negociació de la formació d'extrema dreta, segons ha pogut saber l'ARA Balears. A les files dels populars no ha produït cap sorpresa el comportament que han tingut els representants de Vox aquesta setmana, inclosa la seva negativa a reunir-se amb l'equip negociador del PP sense Marga Prohens.

Així les coses, no s'ha previst cap altra trobada el que queda d'aquesta setmana i la negociació continuarà a partir de la que ve. El termini per arribar a un acord es va escurçant, ja que està previst que el Parlament es constitueixi el 20 de juny. A hores d'ara les posicions estan ben polaritzades, amb Vox fent pública qualsevol desavinença amb els populars i el PP optant per la discreció. A les files del PP no s'acaba d'entendre que hi hagi negociadors de Madrid per part de Vox, però la seva presència no ha estat cap factor de pressió.

Si Vox vol un sí o un no a formar part del Govern, el PP continua negociant una abstenció a la investidura de Prohens, encara que el partit de la dreta ha reconegut públicament que aquest suport no serà gratuït. De tota manera, hi ha la confiança que aquesta situació es reconduirà la setmana que ve. Però si això no és possible, a les files dels populars tampoc no preocupa gaire que Vox voti en contra del canvi de color polític a les Illes, perquè es considera que és una carta molt mala de jugar per a l'extrema dreta amb vista a les eleccions generals.

stats