Política 29/10/2019

El PP Menorca acusa Yllanes i Mora de "prendre el pèl" per retardar els generadors

Els populars lamenten que l'illa continuï sense garanties després de l'apagada de l'any passat

Iván Martín
2 min
El principal partit de l'oposició assenyala a les administracions insular, autonòmica i estatal per no donar solucions a les deficiències energètiques de Menorca.

MaóIndignació a les files del Partit Popular de Menorca després del resultat de la reunió de la Comissió de Seguiment Energètic de l'illa, que va tenir lloc aquets dilluns horabaixa a la seu del Consell Insular. Hi varen participar el conseller de Transició Energètica del Govern balear, Juan Pedro Yllanes, que va assegurar que el Ministeri per a la Transició Ecològica iniciarà els tràmits perquè la Comissió Europea autoritzi el marc legal adequat per permetre la instal·lació de generadors d'energia a Menorca. Curiosament, les declaracions d'Yllanes arriben un any després de l'apagada elèctrica que va patir l'illa i que afectà milers d'usuaris durant 56 hores.

La presidenta del PP Menorca, Coia Sugrañes, ha qualificat de "presa de pèl" el resultat de la reunió de la Comissió i acusa l'equip de govern del Consell de Menorca d'enganar la ciutadania: "Ens han fet creure des de fa mesos que la instal·lació de generadors era un fet, i ara resulta que després d'un any encara cal demanar permís a Europa. Estam indignats, s'han rigut dels menorquins". De tota manera, Sugrañes ha repartit responsabilitats: "El govern espanyol ha enredat, però el Consell i el Govern balear s'han burlat de la societat. No entenem com partits polítics del mateix color polític han arribat a aquest punt. Estam indefensos i no significam res per a ningú".

Sugrañes també s'ha mostrat contrariada: "Com és possible que després d'un any encara no sàpiguen que necessitam el vistiplau de Brussel·les per dur generadors a l'illa?". La indignació popular creix quan recorden la visita de la ministra Teresa Ribera, així com les declaracions de la presidenta del Consell, Susana Mora, o el conseller balear Marc Pons, en les quals es feia especial menció a un suposat pla de contingència que, segons Sugrañes, "no existeix, és una farsa". Precisament, la màxima institució menorquina ha anunciat que traslladarà els detalls del pla de contingència a la reunió de batles del pròxim 7 de novembre. En aquest sentit, la presidenta dels conservadors ho té clar: "Ens presentaran un pla que fa referència a la instal·lació d'uns generadors que ara sabem que encara necessiten molta tramitació. És una vergonya".

stats