Política 26/11/2018

El PP de Menorca acusa Maite Salord de "manipular" les xifres de la temporada turística

Coia Sugrañes assegura que Promoció Turística ha comès "errors de rellevància i manca de rigorositat" en la seva anàlisi

Iván Martín
1 min
Sugrañes critica la valoració positiva que la setmana passada va efectuar Maite Salord en relació amb la temporada turística.

MaóEl Partit Popular de Menorca acusa la consellera insular de Promoció Turística, Maite Salord, de "manipular intencionadament" les xifres relatives a la temporada amb l'objectiu de traslladar a la ciutadania un balanç positiu que, segons la candidata pel PP al Consell Insular de Menorca, Coia Sugrañes, "no es correspon amb la realitat".

Sugrañes assegura que el departament de Salord ha comès a l'estudi de les xifres de la temporada turística "errors de rellevància i manca de rigorositat" en l'anàlisi. Per tot plegat, la candidata Popular diu que "les dates estan cuinades" i ho argumenta explicant que "confonen passatgers amb turistes, comparen diferents exercicis en funció de l'interès i el període i no els comparen amb la mitjana de les Balears". D'altra banda, la també diputada autonòmica diu que li preocupa "el divorci entre el Consell i el sector privat", i assenyala que la presidenta de la institució, Susana Mora, "es renta les mans i es posa de perfil".

A més, Sugrañes qualifica d'"autocomplaença exagerada" la valoració positiva de la temporada efectuada per la consellera insular de Promoció Turística i l'acusa d'"irresponsable". Considera que l'illa continua sense reduir la desestacionalització i que l'augment de la despesa del turista és "molt lleugera, mantenim el diferencial". En canvi, Sugrañes assenyala que l'única xifra positiva, l'increment del mercat estatal, s'ha produït a causa de l'elevada demanda ocasionada pels vols interilles, així com el 75% del descompte de resident.

stats