Política 25/01/2024

"El PP està jugant al Monopoly amb Palma i beneficia els inversors turístics"

El ple de Cort aprova crear una cinquantena de places hoteleres en edificis protegits. L'oposició denuncia que la mesura respon a "interessos privats"

1 min
Una vista general de Palma. / ARA BALEARS

PalmaEl ple de l'Ajuntament de Palma ha aprovat l'adquisició i intercanvi de places turístiques en edificis Bé d'Interès Cultural (BIC) o catalogats, que podrà afectar una cinquantena de places. Els vots a favor del PP i Vox deixen sense efecte un acord del ple municipal de juliol de 2022 que prohibia la implantació de places turístiques en edificis BIC o catalogats.

La portaveu dels socialistes de Palma, Rosario Sánchez, ha lamentat que es deixi sense efecte "un any i mig de moratòria urbanística" i dubta que l'acord "no sigui impugnable" perquè "no existeixen informes tècnics que l'avalin". "Estan traslladant un missatge que Palma és una ciutat sense llei. Ens preocupa que el PP està jugant al Monopoly a Palma i que la mesura estigui al servei d'interessos privats amb noms i cognoms", ha denunciat.

Per part seva, la portaveu de MÉS per Palma, Neus Truyol, ha rebutjat la mesura i ha instat el PP que "pensi en la ciutadania i no la sotmeti a una ciutat més massificada". "S'obren hotels i falten cases. Evidentment, tot això respon a interessos privats de grans inversors amb interès a fer negocis turístics a Palma. El PP els està llançant un missatge en aquest sentit a pesar que fins i tot veus del sector turístic alerten dels perills de la saturació i massificació", ha afegit.

stats