Política 04/02/2020

El PP insisteix a demanar la dimissió de Santiago per l'escàndol d'explotació sexual de menors tutelats

Els populars presenten una iniciativa per instar Francina Armengol a destituir la consellera d'Afers Socials

Maria Llull
2 min
La consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, aquest dimarts en el Parlament

PalmaEl Partit Popular ha tornat a demanar la dimissió de la consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, per l'escàndol de l'explotació sexual de menors tutelats per l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, encara que aquest organisme depèn del Consell de Mallorca i no del Govern.

La diputada del PP, Marga Duran, ha criticat aquest dimarts en el ple del Parlament la compareixença de Santiago davant la Diputació Permanent del Parlament del passat 28 de gener, quan la consellera va lamentar la manca d'implicació de la Fiscalia contra l'explotació sexual dels menors tutelats. "Es va treure la careta i es va veure que la sensibilitat, la vergonya i els escrúpols no són el seu fort", ha dit Duran a la consellera.

Segons la diputada popular, Santiago no ha assumit la seva "innegable responsabilitat política". "Ja hauria d'haver partit per la seva ineficàcia i incompetència", ha afegit Duran, qui també ha lamentat que un cas tan greu no hagi provocat "cap dimissió política".

Per la seva banda, Fina Santiago ha acusat els populars de fer demagògia i ha recordat que quan governava el PP també hi havia menors tutelats explotats sexualment i no hi varen fer res. "No sé si he de dir que és demagògica o ignorant, perquè fins al 2015 no es va fer res", ha indicat Santiago. La consellera ha destacat que ara "es detecten més casos" pel millor funcionament dels protocols i la "coordinació entre institucions". "Quina proposta han fet vostès? Cap!", ha exclamat Santiago entre els crits de "dimissió" dels diputats del PP.

Biel Company: "Instarem Armengol a destituir Santiago"

El president del PP balear, Biel Company, ha anunciat que el seu partit registrarà una iniciativa parlamentària per instar la presidenta del Govern, Francina Armengol, a destituir la consellera d'Afers Socials. "Ja vàrem dir que això arribaria a Armengol", ha dit. "Si no se'n va, no queda més remei que destituir-la", ha afegit.

Company ha recordat que el seu partit també ha demanat la compareixença del delegat del govern en funcions, Ramon Morey, davant del Parlament, perquè defensi l'actuació de la Policia. "Ha d'aclarir si fan la seva feina o és com diu Santiago", ha assenyalat el portaveu popular, qui considera que "no basta fer una roda de premsa".

A més, el líder del PP ha tornat a criticar la "prepotència" i "manca d'autocrítica" de la consellera. Company també ha lamentat que hagi "posat en marxa el ventilador" amb les seves acusacions d'inacció al PP que, segons ell, "no són veritat", encara que no ha especificat cap mesura presa pel PP durant la legislatura presidida per José Ramón Bauzá.

stats